понеделник, 2 юли 2012 г.

Nail Fest

    Здравейтее :)
 
     Постоянно си търся лакове, заздравители и т.н. и съм щастлива, че в последно време намерих някои страхотни неща. За съжаление ноктите ми пак не са дълги, но нищо, ще ги пусна сега, през лятото.
   Първото шишенце с лилавата капачка е Flormar - 4 in 1 complete care. Добра основа (използвам го само за такава), лесно се разнася, доволна съм. Само че като поостарее и съдържанието стигне до края на четчицата, изсъхва, става гумена и се появяват балончета по ноктите. И все пак бих си я купила пак, но исках да пробвам нещо ново.
    Второто шишенце отново е с изтъркан етикет. Топ лак Perfect - Shine. Много хубав ефект придава. Ако докато се лакирам, стане някоя резка или неравност, този топ лак поправя нещата. Наистина е shiny, но трайността не е завидна. Също недостатък е, че после лакът се драска и остават ужасни следи, дори след като е изсъхнал.
    Следва Perfect - Calcium gel. Всички пишат за този гел и тъй като го имам от около година, реших и аз да споделя мнение. Наистина е добър, вече, разбира се, моят е стар и не става за използване, но пък издържа предълго и съм го оползотворила почти целия. Нанася се лесно, плъзга се по нокътнака плочка и обхваща ръбчето. Само после нанасянето на лака трябва да е маaaлко по-дебел слой, за да се разнесе добре.
   
    Най-новата ми покупка е и най-сполучливата Perfect - 5 in 1 Hardener. Не знам доколко втърдява ноктите, но плочката се усеща по-стабилна. Лакът, който по-надолу ще видите, е на 3 дни, като се има предвид, че ходих и на басейн. Не се е обелил и не дава признаци да го направи скоро. Само лекичко се е изтъркал по ръбчетата. Използвах го и като база, и като топ лак. Не дава някакъв заслепителен блясък, може да е от хлора в басейна, не знам, но така или иначе си е добре, доволна съм и го препоръчвам. Също така е много пестелив - разнася се подобно на олио и само с малко количество обхваща целия нокът.





  И сега за супер свежия лак на Flormar - №424, за който разбрах от Ида. Толкова приятно ментово! Лаковете на Флормар са ми любими, никога не съм оставала разочарована. Някои дори могат да минат и с един слой. Този става перфектно с два. 
 

 
    Много ми допада трендът, който Бийонсе наложи - лакиране на безименния пръст  в различен цвят. Тя използва color blocking - похват, при който се съчетават различни и на пръв поглед несъвместими цветове. Само че аз предпочитам различният ми нокът да е в цвят от същата гама. Сложих Maybelline Urban Turqoise, който е и един от абсолютните ми фаворити. Не обръщайте внимание на това, че още в магазина лаковете са леко разслоени и едно прозрачно вещество се е отделило отгоре. След време може и самият лак да се разслои в шишето, но след разтръскване всичко се оправя. Нанася се лесно, цветът е невероятен. Плътен е иии .. просто го обичам!
    Този маникюр си отива супер много с банския ми, което е идея - можете да си ги комбинирате и става много сладко :)
    Надявам се да съм ви дала идея за нова сполучлива покупка или за ново творение върху ноктите :) Пожелавам ви прекрасен ден!
                                      Целувки, Габи

5 коментара:

  1. Ох,Габи тъкмо си мислех че ми трябва заздравител,даде ми идея.
    P.S : Мога с часове да чета статии в блога ти,наистина много интересни неща си публикувала.Продължавай все така :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за страхотния коментар! made my day ^^

      Изтриване
  2. Ехх, този лак на Мейбълин изглежда супер, но съм чувала за тази серия, че оцветява ноктите, и затова още не съм го купила. Ти имаш ли такива проблеми?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина оцветява, ако е без база, или ако не е добра. С тези, за които съм писала, не се получава оцветяване, но пък аз обикновено чакам доста дълго да изсъхне базата.

      Изтриване
  3. Леле, даде ми страхотна идея. Заради теб следващия път, когато изляза директно отивам да си купя такъв лак. ^^

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...