четвъртък, 5 април 2012 г.

Естествена красота и самочувствие + BB Cream

    Здравейте, красавици! Днешната публикация е не само ревю на козметичен продукт, а и малко размишления за естествената красота.
    Забелязах, че доскоро повечето момичета на моята възраст (14-16) носеха все повече грим, поставяха маска на лицето си и се страхуваха да се покажат без нея.

    С влизането в гимназията започнах да се чувствам малко по-различно, да нося ежедневно червило\глос, да подчертавам очите си. Звучи сладко (радостта на едно момиче от товa, че "пораства и става едва ли не мадама"), но в този период идват и комплексите. Искаш да покажеш предимствата си и да скриеш недостатъците, но често става така, че скриваш цялото си лице.
    Повечето момичета, включително и аз, носеха всеки ден фон дьо тен и не се чувстваха комфортно без него.  Самата аз започнах да не се възприемам като хубава без грим. Но дойде лятото и си шарех напред-назад с все по-малко мазала, докато не осъзнах, че съм хубава и без черен молив. Добих увереност да излизам без фон дьо тен.
    С тази статия не се опитвам да заклеймя козметиката (защото и аз я обичам), а искам да насърча момичета да са по-уверени в себе си и външния си вид. Ако имате кожни проблеми, лекувайте ги; ако искате, носете фон дьо тен, но не се срамувайте да излезете без такъв. 
    Всеки минава пред период, в който има пъпки и петна. Коректорът тогава е горе-долу най-добър приятел. За да се чувстваме по-добре, ги прикриваме, но трябва и да го правим умело. 
    Грижите за кожата са на първо място, а чак след това идва гримът. А пък и няма момиче, което да не почувства добре след един съботен следобед, в който да си направи парна баня, маска, да си мацне малко крем и терапия за пъпки.
    В последно време се цени повече естественият вид и самочувствието. Все повече момичета излизат от вкъщи с хубав естествен грим, постигнат с по-малко продукти. Самата аз вече не нося фон дьо тен през деня и дори се чувствам по-комфортно. Нося ББ крем, но обикновено си слагам само малко пудра, за да матирам кожата след дневния крем.
    Ако намеря фон дьо тен, който да отговаря на изискванията ми за дневен грим, няма да имам нищо против да го нося през деня. Но засега съм се спряла на Garnier BB cream. Много блогъри пишат за този страхотен продукт, вдъхновен от азиатската представа за красота - ясна, чиста и полупрозрачна кожа.
    Плюсове: Има комплексна грижа; пригажда се към цвета на кожата, има полупрозрачна, лека текстура; придава супер естествен вид; попива добре и не се усеща върху кожата; цената е добра - 11-12лв.
    Минуси: Трябва хубаво да се разнесе и прелее, ако имате супер светла кожа, като мен (но пък на повечето хора им пасва идеално);  има малко странен мирис, който изчезва след нанасяне.
     Иска ми се да пробвам и този на L'oréal, но цената (горе-долу двойна) ме спря, като се има предвид, че вече имам ББ крем. Консистенцията му е по-различна, прозрачнобяла, с малки топченца, които при контакт с кожата възприемат точния тон.
    В България засега това са ББ кремовете, но пък в Ebay можете да намерите голямо разнообразие, има и така наречените tinted moisturisers, които са малко по-различни, с по-ниска степен на покривност.
    Публикацията излезе доста дълга, но се надявам да сте стигнали дотук и да ви е харесала. Дано и занапред все повече момичета са уверени в себе си и красотата си и да използват грима за удоволствие, а не да се чувстват зависими от него!
                                                               Целувки, Габи

9 коментара:

  1. Що се отнася до фон дьо тена, обикновено като ходите на дерматолог, ще ви кажат, че той е по-скоро вреден при много проблемна кожа. Така че по-скоро поживейте известно време без фон дьо тен и с пъпки, отколкото после един месец да не можете да се отървете от тях.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В някои фон дьо тени има много полезни съставки, но като се има предвид всичко друго вътре и че не трябва да се водим по рекламата, си права. А има и такива от ранга на Виши, които са предвидени за проблемна кожа, но цената им си е височка.

      Изтриване
  2. Много са ми интересни тези ББ кремове. Успява ли твоя да замести фон дьо тена, в смисъл прокривността му до такова ниво ли е? Аз съм на мнение, че фон дьо тените само вредят и до миналата година не бях използвала. В началото обаче опредлено се пристрастяваш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено не е като фон дьо тен, при тъмни кръгове или червенина ми трябва коректор. В интерес на истината опитът ми с фон дьо тена е трагичен - досега не съм търсила много-много и => не съм намерила такъв, който да ми пасва идеално. Не съм против, но използвам само при специални случаи и то по "моя измислена схема", за да ми се получи.
      Миналата година си ходих оранжевеникава ;д

      Изтриване
  3. Много интересен блог, Габи!
    Ще споделя и моята визия за фон дьо тена и BB кремовете, въпреки че признавам си ползвам и двата частично, на периоди.
    Фон дьо тенът не е вреден, стига производителят да е добър, това важи и за всякаква друга козметика естествено. Когато кожата има пъпки и сме в т.нар. подрастващ период просто трябва да ползваме такъв с немазна формула. Те са познати като oil free продукти. Смятам, че за фон дьо тена са важни не само цвета (за съжаление обикновено само на него се обръща внимание), а и консистенцията и нанасянето. Истината е че фон дьо тени, които те оставят на петна просто не са качествени и няма голям смисъл от тях, защото никой не иска да изглежда като леопард в лицето.
    Целта на BB кремовете не е да са покривни, а да изравнят тена лицето. Според мен са прекрасна алтернатива за дневен грим, който да не е тип маска. За случаите, в които искаме да сме перфектни не са особено подходящи по мое мнение, но пък за ежедневна употреба са супер. Няма да прикрият петна пъпки напълно, но ще ги направят по-незабележими. Има само едно нещо, на което ако кожата е по-млада трябва да се обърне внимание - BB кремовете имат и анти ейдж ефект и с това си са по-подходящи за зряла кожа. Така че всеки да си прецени...

    ОтговорИзтриване
  4. от доста време се чудя дали и аз да не взема да се сдобия с едно такова кремче :)
    Поздрави :)
    http://girlstemptation.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  5. fon du ttena e vajnaa 4ast or grimiraneto...no da ne 4e ako imame prekaleno mnogo papki i 4erni to4ki...i se macnem s fon du ten ili pudra samoo...efekta e ujasen...zatova spored men na 1 mqsto e 4istata kojaa bez 4erni to4ki i s po-malko papkii...az sam na tova mnenie...aa i kogato kojata e maksimalno 4istaa...i leko umorena i za4ervena togava izpoizvaite fon du ten...smisal kogato i samata ti koja e 4istaa...ii fon du tena sedii mnogoo po dobree...ot tova na mrasna i mazna kojaa sedi kato grozna maskaa...A ii kolkoto i problemna koja da imate za nego si ima re6enie....ste otidete edin dva pari na kozmetik...ste vii po4istqt licetoo...aa posle vie i u doma redovno moje da si 4istite kojata sutrin i ve4er...napraimer az izpolzvam samo produkti na Garnier...i sam mnogo dovolna...bqh s dosta papki tay da se kaja....no se otarvah ot tqh s pomosta na negovite produktii...Taka 4e parvoo 4istaa kojaa..posle i malko fon duu ten...ste viditee 4e efekta e oste po dobar...:)) Gabii statiqta ti e mnogoo hubava...samo 4e iskam da pitam ako moje napsihi i edin za CC kremovete...ako moje

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миналата година се появиха материали за СС-кремовете и бях много въодушевена да ги пробвам веднага щом ги внесат у нас, но след статията на Жени, много обичана от мен блогърка, за този на Макс Фактор реших, че е излишна покупка спрямо моите нужди. Ако на пазара излезе нещо интересно, ще попълня колекцията :))

      Изтриване
  6. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...