събота, 28 юли 2012 г.

Водата - извор на младостта

   Здравейте! Чували ли сте тази сентенция? А замисляли ли сте се защо е вярна?
    Сигурна съм, че почти всяка жена знае, че трябва да пие между 2 и 2,5 литра вода всеки ден, но рядко изпива дори 4 чаши. А сайтовете бълват статии за чудотворното действие - обещават гладка кожа и редуциране на теглото, единственото, което трябвало да направите, е да натикате две шишета вода в организма си от раз. Е да, но не става просто така и всичко се проваля.
    Преди около година и половина и аз се наех с тежката задача и го приех като предизвикателство. Няколко дена се насилвах да изпивам по едно двулитрово шише, което стоеше до бюрото ми. Първият ден ми дойде вповечко, но после успявах да си го изпивам. Продължих така, вече не се насилвах, но държах в края на деня да съм си изпила водата. Открих, че определеното количество свършва много по-бързо, ако пия със сламка, и това много ми помогна в началото. Тук искам  да вметна, че не трябва да се пие по много наведнъж, дори да сте жадни, защото стомахът се разширява, а и може да ви стане лошо. Съвсем скоро усетих, че не мога без вода. Тялото ми свикна с тази промяна и си искаше своето.
И сега, ако не съм пила достатъчно, не се чувствам добре. Разбира се, не всеки ден имам възможността през всяко междучасие да тичам или за вода, или до тоалетната - тогава влиза волята в действие (трябва да имате предвид, че като увеличите дневния си воден прием, ходенето до тоалетната също ще зачести и това понякога е досадно). И все пак дори да пропуснете някой друг ден, не се притеснявайте излишно. Ако прекалено много се съсредоточите, просто ще ви омръзне и ще оставите начинанието. Не си поставяйте и срок - два месеца ще пия вода - защото резултатът ще отмине толкова бързо, колкото се е появил. Хехе, сигурно вече звучи страшно, но не е. Просто пробвайте, трябва само малко упоритост и ще видите как това ще стане част от ежедневието ви.
    Всеки, който ме познава, може да потвърди, че винаги, ама винаги си нося вода. Даже като нищо може да ми излезе име :) Сега, през лятото, това е малко досадно, тъй като почти не нося чанта, но никога не съм съжалила за малкото неудобство. Особено през жегите.
   Истина е, че кожата става по-хубава. Моята определено е по-хидратирана и здрава. Пак си имам проблеми с нея, но все пък съм в пубертета и пъпките са неизбежни.
    Вярно е, че се отслабва. Токсините се изхвърлят и започвате да сваляте. Тялото се радва - пречиства се и всички процеси се обновяват. За пример ще дам бъбреците - ако страдате от камъни в бъбреците, това е решението.
    За по-дълъг живот не знам още, но ако наистина е така, ще ви кажа :))
    Но (!) все пак не прекалявайте, защото прекомерното количество вода отмива минералите, солите и водоразтворимите витамини в организма. Нали знаете, много хубаво не е на хубаво.
    Решихте ли се вече? Успех в начинанието! Или пък бутилката с вода е винаги с вас? Пишете ми в коментарите! :)) Приятен ден, красавици!
                                                                                       Целувки, Габи

1 коментар:

  1. Прекрасно е, че си толкова млада и съзнателна към себе си - водата е безценен помощник в грижите за красотата. Точно на твоята възраст предпочитах кока кола, но отдявна съм я заменила с вода. За съжаление рядко достигам 2 л. на ден, но пия минимум 6-7 водни чаши. Незаменима е водата!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...