петък, 27 юли 2012 г.

Меки крачета :))

    Здравейте! Днес реших да драсна малко за грижата за стъпалата. Не мога да кажа, че са винаги меки и без загрубяла мъртва кожа, защото си е постоянна грижа, особено моя care routine. Нали знаете как си вадим по едно леХенче гореща вода, пемзи, търкала и 5-6 тубички мазила. И действа! Е да, ама аз не мога да правя това редовно и обикновено свършвам със загрубели стъпала. Особено сега, като съм на море, ми е последна грижа да вадя легени, но пък и точно сега е важно краката ми да са меки. Затова открих, че е по-лесно всеки път, когато си взимам душ, да пускам за малко по-топла вода само на стъпалата и да ги минавам с пемза, без да се престаравам, защото все пак не ми се иска да падна в банята :)) Понякога слагам и малко душ гел на пемзата. После минавам и с грубата страна на ей такава обикновена гъба.



    След това мажа обилно с това кремче на Арома, което всъщност хич не е лошо и ако искам допълнително хидратиране, слагам кокосово масло само на петите. Обувам си топлите чорапки и си лягам. През лятото не препоръчвам да се спи цяла нощ, а можа би само следобедното сънче, за да се охлажда тялото. През зимата си слагам и найлонови торбички за някой друг час, колкото издържа. Не че е неприятно, просто е малко странно да се разхождаш с торбички и чорапи :)
И резултатът е напълно задоволителен.

Също може и на плажа, след като излезете от водата и петите са покрити с пясък, да ги поразтъркате една в друга. Аз лично настръхвам и не мога да го правя, но пробвайте, много е полезно.
                                                                                                          Целувки, Габи

5 коментара:

  1. Правя абсолютно същото, само понякога слагам масло от кокос на петите и доста помага, но си права, че сега лятото е малко по-трудно с топлите чорапки :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз това правя, но не съм си дописала изречението, хехе, поправихме грешката :)

      Изтриване
  2. Мога да добавя и мед или вазелин , на сутринта крачката са мекички като бебешка кожа

    ОтговорИзтриване
  3. Пробвайте масло от ший, момичета :)

    ОтговорИзтриване
  4. Това с торбичките..няма как да се случи, но виж за чорапите е добра идея :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...