събота, 9 юни 2012 г.

Highlighters - Хайлатъри

    Здравейте, момичета! Иска ми се по-често да пиша за блога, но открай време съм под голям стрес. За щастие вече всичко се оправя, идва краят на учебната година. На всичкото отгоре в момента телефонът ми не може да се използва, а с фотоапарат ми е трудно да снимам. Имах идея за много красив грим, но техническите пречки повлияха.
    Днес ще ви разкажа малко за хайлатърите и опита ми с тях. Озаряващите продукти привличат светлина към лицето и подчертават формите му. Ефектът на различните хайлайтъри е много красив на дневна и изкуствена светлина. Има прахообразни, течни, пресирани. Нанасят се с пръсти или с четка. Ето и един трик, който често използвам: стискам четка за руж, така че да стане плоска и потупвам. Искам да си купя минерален, който дава истински glow ефект.
     Единственият "баш хайлайтър", който имам, е на Alverde. Много го харесвам. Кутийката се състои от три части - огледалце, глитър и прахообразен блясък. Глитърът е сух, има брокатени частички. Ползвам го във вътрешната част на окото за ежедневен грим и под окото (там, където нанасям молив) за вечерен. Прахообразният е ситно смлян и се нанася лесно. Издръжлив е.
 Ето обаче и недостатъците:
1. Разпилява се навсякъде и затова трябва не трябва да се обръща.
2. Много е лесно да се прекали

\снимките се уголемяват, като кликнете на тях\

    За хайлайтъри могат да се използват почти всички блестящи сенки. При някои обаче се получава ефект металик или прекалено наброкатено. За трите сенки, които използвам, ще говоря по-общо, защото разликата е малка, а надали някой освен мен ще я забележи. Опитах се да снимам скулите си, но не се получи, затова пускам swatches. Трябва да се има предвид, че не изглежда брашняно, като се разнесе хубаво.
Сенките на Essence (повече инфо) са жълтеникави и без брокат. Удобни са - нося си ги в чантата и мога да освежа грима си, като нанеса с пръст под веждата и над скулите.
 Тези на Manhattan са супер леки и прозрачни - обичам ги за през деня, защото се забелязват най-вече под слънчевите лъчи, но ако търсите нещо, което да промени цялостното изражение, не са за вас. Номерът на дуото е 52B/53F, а номерът на самия светъл цвят - 52 B
Сенките на Wet n' Wild обаче предпочитам за вечерта, защото имат студен блясък. Бих ги използвала и в мрачни дни, защото добре улавят светлината. Само не бива да се комбинират с лилавенеещи червила или такива със сребристи пигментни частички.
    Последният продукт е голямо разочорование за мен. Oriflame Absolute concealer for eyes. Би трябвало да е озаряващ коректор, но въобще не върши такава работа. Използван като хайлайтър, има пренебрежимо минимален ефект. Това е моето мнение, вие имате ли впечатления от него?
Ако имате интересни продукти или техники, пишете в коментарите! :)) Дано ви е било полезно!
                                                                                        Целувки, Габи

1 коментар:

  1. много ми беше интересно да прочета поста ти:) много странно, че са толкова малко разпространени тук хайлайтърите като такива

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...