четвъртък, 21 юни 2012 г.

Съвети за косата през лятото от Михаил Григоров


    Днешната статия ще е по-различна - написана Михаил Григоров, услужлив приятел с много знания и умения в сферата на фризьорството :)) Също така се ползва с добро име сред известни коафьори, гримьори и дори светски личности.
                                                                        Целувки, Габи

    Здравейте скъпи приятелки и читателки на блога,
Още от създаването на този блог съм обещал на моята приятелка  Габи да напиша статии за нея- ето това е първата. Та..сега по същество- зная и виждам- с настъпването на лятото се увеличават и въпросите за грижите на нашaта коса. Смятам да дам някой правила и съвети, които смятам за важни...

    Подстригването трябва да е на ниво,за да може желаната прическа да бъде лесно оформена – това ще донесе настроение през почивните дни. Задължително е използването на слънцезащитни продукти както за тялото,лицето, така и за косата. Повечето марки имат такива сери
и, едни по-хубави, други не чак толкова, но всекиму според джоба  – шампоан,балсам,маска и спрей. Те ще предпазят косата Ви от вредните лъчи на слъцето и морската вода. При правилното използване косата не се омазнява от тези продукти. Не е задължително да се измива косата всеки ден след плаж, но тя трябва да се изплакне добре. Желателно е косата да се мие през два-три дни,тъй като скалпа с всяко често измиване се омазнява повече... Дамите,които са се боядисват с по-ярки и нетрайни цветове трябва да се боядисат след почивката,тъй като цвета ще им падне още по-бързо от водата...
Аз ползвам и предлагам продуктите на висококачествената марка L’Oreal Professionnel – серията е SOLAR SUBLIME – те не могат да се намерят по магазините. Купуват се от мен и от салони,които работят с марката.

Предлагам Ви:

Шампоан - Шампоан за употреба след излагане на слънчевите лъчи. Предпазва косата от хлора в басейните, солта в морето и агресивните слънчеви лъчи. Косата в градски условия също се нуждае от защита, ако се излага прекомерно на слънце. Незабавно почистване и възстановяване на косата от изсушаването й. Съдържа специален UV филтър Mexoryl за предпазване от слънцето. Приятен плодов аромат. За по-добра защита използвайте и друг предпазващ продукт от серията Solar Sublime.  21 lv.

Спрей - Lait protecteur anti-frizz. Защитно мляко, предпазващо косата от слънчевите лъчи и от влагата. Предпазва косата от начупване. С Mexoryl S.O. филтър срещу UV лъчите, които необратимо увреждат косата. Микродифузен спрей за фино разпръскване. Напръскайте от разстояние 15-20 см. толкова често, колко е нужно. Подновявайте след излизане от водата. С нежен аромат на праскова. Не се изплаква. 28 lv.

Маска - Специално създадена да възстанови косата от агресията на слънчевите лъчи, хлора в басейните и солената вода. Косата е възстановена от изсушаването. В резултат тя е лъскава, здрава и хидратирана. Защита от слънчевите лъчи със специален UV филтър - Mexoryl, който предпазва косата от изгаряне. Нанесете върху чиста и подсушена коса. Оставете да подейства няколко минути и изплакнете обилно с вода. За по-добра защита използвайте с другите продукти от серията Solar Sublime.  36 lv.

Всичко е произведено в Испания

Вземете си любимото ми списание – двойния летен брой: “Прическа и стил”

Поздрави,МИХАИЛ ГРИГОРОВ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...