неделя, 18 март 2012 г.

Тайните на меката и гладка коса - част 2

    Ето и продължението. Грижата продължава и след като излезем от банята.
    Увийте в кърпа и я оставете 5-10 минути. Докато е още влажна, нанасяйте течни кристали. Това е може би най-важната част от цялата грижа - именно кристалите правят косата тооолкова мека и я пазят от цъфтеж.

    Тук вече идват и незадължителните продукти - балсам без отмиване, спрей против заплитане, серум за къдрици или спрей за блясък. Зависи какви продукти сте избрали да ползвате до момента. Макар че не е проблем да ползвате балсам без отмиване, ако вече сте нанесли балсам при къпането. Фризьорите съветват, ако решите да отделите повече пари за професионален продукт, то по-добре той да е без отмиване, защото по-дълго ще действа на косъма.
    Аз лично си признавам, че слагам доста неща на косата си, но става невероятно мека, блестяща и не се заплита. Позволявам си да се похваля малко, но преди имах ужасни проблеми - косата ми е тънка и дълга, заплиташе се постоянно. Стоеше сплескана и имаше  нужда от често стилизиране.
    Малко е странно, но кристалите изобщо не утежняват - косата изглежда жива. Важно е обаче да се внимава - нанасят се от нивото на ушите надолу. Иначе омазняват.    Следват сешоар и преса\маша. Ако прецените, че имате нужда, използвайте ги, но с термозащита. Е, веднага след къпане не е необходима заради предпазния слой на кристалите, но в другите дни не пропускайте. 
    Когато реших, че ще си пускам по-дълга коса, спрях изобщо да използвам сешоар, а се къдря или изправям много рядко. Но това вече си е ваш избор ;)
   Ето и някои от най-добрите продукти, които съм използвала досега.
Avon Mirror Shine Spray - доволна съм, наистина придава блясък, но не е траен и трябва да се пръска по повечко
Schwarzkopf Oil Nutritive Wonder-Serum-Spray - ползвам го не само след къпане; има малко странен аромат честно казано
Syoss Heat Protect - спрей за изправяне с преса
Black Professional Line Liquid Crystals
Linea BIO Micro-Crystal-Smoothing Cream - отново за изправяне с преса. Интересното  е, че пише Professional, а този кристален крем беше смешно евтин - мисля, че под 4 лева за 115 мл ... но реших да експериментирам, защото ми го препоръчаха. Много съм доволна.
    И още един продукт, който много харесвам - Johnson's baby No more tangles spray. Предназначен е за деца, така че е напълно безвреден; има слаб аромат, не е неприятен. Косата се разресва много лесно.
    Ако имате идеи или съвети, ще се радвам да прочета за тях :)
                                                                                                                 Целувки, Габи

3 коментара:

  1. Ау, тоя на Сайъс не ти ли мирише кошмарно? Имам го, използвала съм го не повече от 4-5 пъти, а миризмата стои и след измиване на косата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нее, не съм забелязала, но може би ти усещаш аромата по-силно и затова ти е дразнещо. Ползвах си го редовно. Имам още, но тъй като вече не ползвам преса, си седи:)

      Изтриване
  2. Здpавей, Габи!
    Публикацията е много полезна и хубава!Тъй като аз нямам пpеса или маша за коса, не се изпpавям,а и не искам.Но обожавам да се къдpя и се сетих за дpуг начина освен машата-плитките също въpшат pабота и пpидават обем на косата :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...