четвъртък, 15 март 2012 г.

Тайните на меката и гладка коса част 1

    За да имаме мека и блестяща коса, не са нужни ежеседмични посещения в салон, а само малко повече информация и съответните грижи.

    Първа стъпка, разбира се, е миенето. Косата трябва да се мие не по-често от 2 пъти в седмицата, в зависимост от степента на омазняване. Ако я миете прекалено често, само ще я изсушите. Тогава мастните жлези ще получат сигнал да работят още по-усилено и скалпът ще се омазнява все по-често. Неусетно ще сте попаднали в омагьосания кръг. Garnier имат много добри шампоани. Сред фаворитите ми преобладават именно техни продукти.
     Един малък трик е използването на сух шампоан отвреме-навреме.
     Заблуда е, че мазната коса няма нужда от подхранване. Затова е нужна маска.
А пък сухата - още повече. Ако имате нормална коса, която не ви създава проблеми, няма да загубите, ако използвате маска. Косата става гладка и бляскава.
      На пазара има маски с всевъзможни екстракти. Най-често масла - зехтин, авокадо, кокосово, бадемово. Най-добрият вариант е комбинацията от две или три.

       Ценовият диапазон също е голям. Но има една малка тайна - масовите марки произвеждат достатъчно добри продукти, а някои дори имат професионални серии (при грима професионалната козметика е с много високо качество). За косата можете спокойно да ползвате Nivea, Dove, Garnier,  Schwarzkopf. А продуктите са на съвсем достъпна цена. Отново ще похваля Garnier за Fructis серията.
       Домашните маски са се доказали, но цялото варене на билки, бъркане на яйца, мазане, чакане (понякога и спане с маска) ми се струва прекалено сложно и губещо време. А пък и трябва да се правят по-често, тъй като съставките са изцяло натурални. Но всеки има своите предпочитания. Какви са вашите?
      Балсамът не е задължителен, но все пак не го пропускам, когато си мия косата. Разплита възлите много лесно и "заглажда" всеки косъм, за да се отразява светлината. Много е важно да не решем косата докато мокра или влажна, защото се накъсва. Под душа вършат добра работа и пръстите.
      Още за грижата след като излезем от банята очаквайте скоро.
                                                                                                                  Целувки, Габи

3 коментара:

  1. Би ли препоръчала някакъв сух шампоан?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Използвам един на Balea, но не мисля, че е чак толкова добър. Dove са пуснали серия, дано пристигне скоро в България. Ето ревю от една от любимите ми блогърки http://mydropsofrainbow.blogspot.com/2012/03/balea-trend-it-up-spray-on-trocken.html

      Изтриване
  2. Здpавейте!Сайта много ми хаесва и има много хубави и полезни съвети!Поздравявам Ви!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...