петък, 13 септември 2013 г.

Терапия за загрубели крака

В центъра на днешната публикация са грижите за краката. Аз самата постоянно имам проблеми с груба кожа, рани и пришки (почти всички обувки ми правят рано или късно пришки) и успявам да ги приведа в приличен вид закратко. Лятото е още по-трудно заради отворените обувки, плажа и т.н. Но сега съм изключително доволна от  една домашна терапия и само с 3 вани вече краката ми са доста добре и мога да си сложа сандалите.

photo: Internet


Трябват ви:
  • вана с гореща вода
  • излейте повечко зехтин или олио (около половин до една кафяна чашка, на око)
  • щедро изсипете морска сол на кристали
  • инструмент за пети - кюре (от 2,50 до 6-7лв, сменяеми ножчета на Титаниа има в Лили)
  • пемза
  • крем (Scholl, Thalloderma или Биле)



Ако ноктите ви са пожълтели, можете да ги избелите с лимон или паста от вода и сода за хляб.

Какво използвате за напукани пети?

Целувки, Габи

4 коментара:

  1. Аз лично ходя на педикюр и използвам пила /неметална/ веднъж в седмицата. Зная обаче, че кюретата е най-лошото средство за премахване на мъртва кожа, дори има държави, в които е забранено на педикюристките да я предлагат като услуга заради опасности от инфекции. При използването на кюрета се отнема не само загрубялата кожа, но и част от тази отдолу. Агресивният метод кара кожата по-бързо да създава защитен механизъм и да натрупва много повече мъртва кожа и много по-бързо. Незная до колко успях да го обясня, но не ти препоръчвам да ползваш кюрета. Педикюристките имат специален препарат, който премахва натрупванията от петите по-плавно. Чела съм и за специални маски, които действат на същия принцип, но не съм го ползвала.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Майка ми използва веднъж маска и кожата и буквално се свали. Стана груба, късаха й се чорапите. За две седмици е пълна гадост, а на петите й останаха натрупвания. Иначе си права, че не е много полезно, но на мен от всичко това + дебело мазане с кремове ми помогна.

      Изтриване
  2. Здравей! Имаш таг от мен за Versatile Blogger Award: http://misscutestyle.blogspot.com/2013/09/tag-versatile-blogger-award_22.html

    ОтговорИзтриване
  3. Интересна информация. Ще пробвам и ще споделя резултатите. Благодаря за инфото.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...