петък, 3 август 2012 г.

Lashes Just Like Falsies

    Здравейтее! :))
    Реших да си направя малък експеримент и да се опитам да направя миглите си дълги и черни като изкуствени. Открай време ми се иска да си купя просто за да пробвам и може би ще го направя, но засега мога да използвам този трик, с който миглите ми определено се различават от русолявите си събратя :))
    Направила съм само миглите, очният грим може да бъде какъвто пожелаете. Също така съм приложила доста снимки най-накрая, които можете да разгледате в галерията (отваря се с кликане върху някоя снимка).
    Също така следващата публикация ще бъде мини ревю на всички продукти, които използвам днес.
    Първо слагам лилавата металическа очна линия на Golden Rose. Отгоре с по-меката от двете четки - тази на Essence - нанасям тъмнокафявото (Revlon 009). После с твърдата потупвам близо да линията на миглите сивото (Bourjois Eye Pearls) и отново използвам предишната четка за да ги смеся. Получава се много красив ефект от комбинацията на трите цвята, а миглите изглеждат по-плътни и гъсти. Постарах се да издължа леко (не драматично) всеки слой, по този начин се издължава окото.
Сега по интересната част - миглите. Желателно е да ги извиете, аз забравих :) Нанасям първи слой лека спирала - Oriflame Revelation. С памучен тампон и пудра напудрям и слагам разделяща спирала за обем - Bourjois. Отново напудрям и пак нанасям Разделящата спирала. Не е нужно да си купувате същите спирали като мен, първата трябва да минава леко по миглите, а втората да разделя.
На долните мигли слагам само по външния край на окото, а отдолу - с четката на Есенс смесвам кафявото и сивото и го слагам само по външния край. Получава се не линия, а сянка. По този начин се създава илюзията, че миглите са по-дълги и гъсти.

Два трика с разделящата спирала, които много помагат:
















(photo from  http://www.bangla.pl/zdjecia-oriflame-revelation-mascara-tusz-do-rzes-up27074-5.htm)




За обем и наситен черен цвят в основата дръпнете съвсем леко и нежно окото си настрани и сложете спиралата в началото на миглите. Използвайте движения наляво-надясно.
За дължина дръжт четката вертикално и минете връхчетата.

Също така можете да използвате един от любимите ми трикове - с четка за вежди минете по дължината на миглите, пак с движения наляво-надясно. Извинявам се, ако звучи неясно, целта е миглите да се премрежат и повдигнат.

    Използвам четката на Alverde, за да нанеса по-лесно молив за очи в горната и долната водна линия. Честно казано не ми се получи. Трябва да е по-твърд, за да не се разтича и да остане във водната линия.
    Сега можете да нанесете какъвто грим сърце ви пожелае, хехе, и сте готови за летните нощи! Надявам се да сте разбрали дългите ми обяснения и публикацията да е била полезна.

                                                                                                Целувки, Габи

2 коментара:

  1. Ползвам почти същият метод със спиралите и има наистина резултат ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава публикация и браво за голямата галерия качествени снимки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...