вторник, 17 юли 2012 г.

DIY Серум за нокти

   Здравейте, момичета :)) И аз вече съм на моренце, но ще се опитам да съм редовна с публикациите и да направя няколко повече, които сами да се пускат, тъй като през август ще ходя на летен лагер и цяла седмица няма да се занимавам с блога.

    Бях споменала, че се опитвам да заздравя крехките си чупливи нокти. Бях много редовна с грижата и сега съм доста доволна. Единственото лошо за ноктите нещо е, че много често използвам лакочистител и 3 нокътя мъничко са се разслоили, но не се чупят. Използвам храната за нокти на Орифлейм, синия втвърдител на Перфект и тази чудесия, която ще ви покажа как да си направите. Действително ноктите ми са по-твърди. Също така златен съвет е да използвате само стъклена пила. Това определено е най-добрата пила. Продава се в магазините за 1лв (цената й също е 1лв) и не се различава от тази, която ще намерите в дрогерията за 3лв. Където нокътят се е разслоил, се изпилява самата повърхност.

    Ето и как да си направите олиото за нокти.

Продукти: кокосово масло (може и бадемово), витамин А и витамин Е на ампули (от аптеката). Аз използвах едно хапче Геритамин и едно Допел Херц, тъй като имат и още съставки. Хубаво е и да пиете такива витамини. Спринцовка (каквато си купите, ползвах 2-милилитрова) или пипетка; шишенце от лак или серум
Ако използват шишенце от лак, ще трябва да го изчистите и ще са ви нужни още:
лакочистител, веро, клечки за уши и памук, някакво пластмасово съдче и хартиена подложка, за да е чисто.
Всичко дотук звучи дълго и сложно за набавяне, но всъщност материалите се намират във всяко домакинство, а цялото "изработване" е не повече от 25 минути, зависи колко си играете



 1. Изсипвам остатъка от лака и го оставям да се оттече
2. Пълня го с лакочистител и го тръскам, после още веднъж
3. Минавам с клечка за уши няколко пъти и изобщо 2 и 3 се повтарят, докато не се изчисти
4. С памуче изчиствам гърлото и капачката. Четката дори след изчистване си остава твърда, да не ви прави впечатление :))
5. Пълня с веро и вода и се вижда как има още за чистене (бели налепи по вътрешността, махат се с клечка)

6. После използвам спринцовката, за да напълня 6мл кокосово олио/масло (въпреки асоциацията, че кокосовото масло ще направи ноктите меки, то се грижи за здравия им вид и твърдост)


7. Ако съумеете да извлечете течността от двете хапчета, супер, аз не успях и затова само ги изтисках :)

8. Всичко се разтръсква (преди употреба също, защото става по-гъсто на дъното заради витамините)



   
    Този саморъчен серум се грижи и за кожичките и изобщо съм доста горда с творението си (а аз не съм горделив човек, хехе). Втрива се с пръсти и почти цялото попива. По-голямата играчка е в изчистването на шишенцето, така че е по-добре да ползвате такова от някоя емулсия или серум, пък и четката ще си остане мека.
    Надявам се да съм ви вдъхновила да пробвате тази рецепта или да измислите своя и да споделите опита си в коментарите :) А вие имате ли "чудодейни мазала"?
                                                                                               Целувки, Габи

4 коментара:

  1. Хининова вода+хапче калций (счукано на прах), смесват се двечките и се мажат ноктите.. ефекта е ненормално добър за изключително кратко време.. Дори само хининовата вода ще ти помогне за ноктите. Моите нокти винаги са били много тънки и чупливи, след една хининова терапия ги пуснах до степен до която хората си мислеха, че са изкуствени и не вярваха когато им казвах, че не са :D Тогава исках по-бързо да ми расте косата и общо взето имах 2в1 - докато втривах хининовата вода в косата си, заздравявах ноктите. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер идея ^^ Хапчетата калций как се продават? На опаковки или по единично като ампулите напр.? :)

      Изтриване
    2. Ами не знам дали има единички.. Аз с една приятелка си разделих кутийка, а едно хапче ти стига за дълго време \използвала съм само 1-2 досега, но аз не се мажа и редовно\... Aко искаш пробвай първоначално само с хининова вода, пак ще има резултат :))

      Изтриване
    3. Вдъхновена от публикацията ти, реших, че и аз ще си направя серум. Успях да си набавя вит. А и бадемово масло, добавих и малко хининова вода. Сега наблюдавам за резултати :)
      Благодаря за идеята :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...