петък, 25 май 2012 г.

DIY очна линия гел

    Здравейте :))
    Днес ще ви покажа как да си направите очна линия гел сами. "Рецептата" ми хрумна, така че сигурно търпи подобрения, ако имате предложения, споделете :))
    Съставки:
1. сенки за очи в желания цвят
2. база за грим
3. гланц (може и леко оцветен, няма значение)
+ кутийка/бурканче с капаче
няма да описвам подробно продуктите, които съм използвала, тъй като можете да използвате каквито искате :)
    Използвайте силно пигментирани и издръжливи сенки. Малко количество се "отронва"  в съда. По-удобно е с готов пигмент или прахообразни непресирани сенки (това са тези, които се продават в тубичка и излизат на прах), но аз нямам. Можете дори да смесите различни цветове и да получите нов нюанс. Използвах два вида сенки - меко кафяво и по-тъмно, наситено кафяво. Прибавете база и гланц. Приблизителното съотношение на сенките към останалите продукти е 1:1 (тоест колкото прахообразен материал използвате, толкова и течен), но абсолютно точни количества няма - направете го така, както на вас ви допада. Разбъркайте добре и гелът е готов за нанасяне с четка.
    Издръжливостта зависи изцяло от продуктите, които използвате. Аз си направих малък тест - направих малка черта на китката си и гледах да не я мокря (затова пък се е допирала до дрехи и т.н) издържа от сутринта до късно вечерта!
    Надявам се да ви е било полезно и интересно! :)
                                                                                        Целувки, Габи

1 коментар:

  1. Това е толкова яка идея :) Гледала съм в youtube мн такива идеи, но пък твоята си е авторска. Чакам отзиви как се справя не само на китката... ;d

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...