сряда, 13 март 2013 г.

Здрава и овлажнена кожа с хума


Здравейте, момичета!

Имате ли някой ритуал в грижата за кожата, който си правите редовно и работи за вас? За мен това е хумата. Винаги прави кожата ми по-здрава и овлажнена. (Важно е да се спомене нуждата от крем след маската, защото иначе има чувство на опъване. Знам, странно е, хаха. Аз лично си го представям така: кожата е заредена със всички тези полезни вещества и има нужда да се "запечатат", за да действат)
Ако сега започвате да използвате маска от хума, започнете по-честичко за седмица - примерно през два дена и после си я правете около три пъти на две седмици.
Има различни видове хума, но тази, която ще намерите в аптеката, е с най -широко приложение. Струва стотинки и стига за много време. 
На кутийката пиша да се разбърка една супена лъжица с малко кисело мляко, но това идва малко в повече. Овлажнява сухата кожа и регулира омазняването при мазна. Същото важи и за косата. Нежно премахва излишния себум, но не като шампоаните за мазна коса, които постигат точно обратния ефект - първо косата се изсушава, а след това допълнително се омазнява и най-много да свършите с мазни корени и сухи краища. При мазна кожа и коса добавете сок от лимон или ябълков оцет на око. При суха можете да капнете масла.
Колкото до заместването на шампоана с хума според мен не е хава, както се казва. Пробвах, но не ме впечатли. Скоро ще ви разкажа и за обновената си грижа за косата, от която съм много доволна :)
Хумата съдържа минерали, които определят цвета й. За да не се развали химичният й състав, не трябва да има допир с нищо метално. Добре е, преди да я ползвате, да постои на слънце.
Вие ползвате ли хума и доволни ли сте от този натурален метод? :)
                                                                    Целувки, Габи

6 коментара:

  1. Аз я използвам в маските за лице и наистина почиства в дълбочина порите. Само че съм забелязала,че след маската кожата ми е суха ,а не влажна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да я държиш много дълго. Ако стои повече от 20 минути, ефектът е обратен. Но иначе да, забравила съм да спомена, че трябва да се сложи някакъв крем, аз си мажа едни масла и какво ли още не

      Изтриване
  2. И моята кожа става суха(след нея независимо с какво съм я съчетала като отвара от лайка, мед,жълтък с лимон и др. нанасям овлажняващ крем).Иначе съм доволна, като цяло добре се отразява на кожата ми.Моята е доста чувствителна и имам белези .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз имам петна и зачервявания :( Обаче действително помага ^^
      положението ми в момента също не е розово, но определено имам напредък. При теб как е?

      Изтриване
  3. И аз понякога се зачервявам (забелязах, че при мен се получава и като си мокря под душа лицето с топла вода в повече).Полагам голяма грижа за кожата си. Правя си и отвара от лайка също доста ми помага.Внимавам да не използвам изсушаващи продукти.Да не кажа, че почти не използвам.Използвам Клиник, Виши,медицинска козметика, правя си домашни маски.....Правила съм си билков пилинг няколко пъти а наскоро и лазерна терапия два пъти.Доволна съм от резултата.За петна ти препоръчвам Виши Идеалия крема или серума аз използвах крема и съм възхитена.Сега ползвам на Биодерма, но след това ще си взема серума на Виши.

    ОтговорИзтриване
  4. Много обичам да си правя маски за лице с хума, но не винаги имам време.... Кожата ми е смесена, но след маската нямам усещането, че кожата ми е суха или опъната, а само добре почистено лице. Също така съм забелязала, че изчиства черните точки (не всички наведнъж) и предотвратява появата на нови. Все се каня да я пробвам и на косата, но все ме спира липсата на време.... Мога само да кажа, че според мен това е страхотен продукт, който е изключително полезен, евтин и най-вече изцяло натурален :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...