понеделник, 4 март 2013 г.

Красиво предизвикателство

Здравейте, момичета! Как сте? :)

Може би се чудите каква статия предполага заглавието. В последно време започнах да следя по-отблизо какво точно правя като грижи и да се старая да не претупвам нищо. Това започна след като усетих, че съм станала много немарлива - пропусках почистване, овлажняване, спях си с грима... Все лоши работи.

Отправям ви едно предизвикателство. Не защото се намирам на приказка, а защото ако пробвате, наистина ще видите резултат и то скоро. Това са някои неща, които всички знаем, или пък по-малко известни трикчета - така или иначе все неща, които често претупваме. Опитайте да си зададете за всяко въпроса, дали го правите и дали няма да е по-хубаво да го съвместите с графика си.

1. нощна грижа - балсам за устни през нощта или най-добре вазелин при сухи устни. Слагайте редовно масла или кремове на кожичките около ноктите. Устните е хубаво да се овлажняват всяка нощ, а ако имате сухи лакти, колене или зоната около носа в грипно време, мажете обилно :) . Това е едно от нещата, което ще добавя към режима си.

2. маски за коса - всеки знае, че правят косата мека, но често ги забравяме. Постарайте се веднъж седмично да си правите. Подпомага скалпа и общото състояние на косъма.

3. маски за лице на всеки три-четири дена. Като цяло гледам да съвместявам маските за лице и косасъс къпането на косата, защото тогава прекарвам повече време във банята.

4. парна баня с билки или чай веднъж месечно. Не пропускайте, защото е много полезно за очистването в дълбочината на кожата. Лайката и ментата са с противовъзпалително действие, а зеленият чай за свежест и тонус. Също така е хубаво и да ги пиете всеки ден.

5. не прекалявайте със скрабовете, колкото и да са нежни. Знаете колко е важно овлажняването след всяко почистване, но понякога при суха кожа са нужни и масла. Те имат широко приложение за всички типове кожа и ви препоръчвам да ги включите в грижата за кожата. Скоро ще има и публикация за маслата.

6. не забравяйте витамините за коса, нокти и кожа - линк

7. кристалите за коса слагайте едва когато е вече суха и после издухайте отново със сешоар закратко. Сложени на мокра коса, я накъсват и се появява обратният ефект. Това е свързано с белтъчната структура за косъма.

8. втвърдител за нокти като топ лак - хем не са чупливи, хем не се получава онзи гаден ефект, когато всички слоеве станат много дебели и не изсъхва както трябва. Така можете да нанасяте през около 2 дена, за да се задържи повече лакът.

Ще се радвам да споделите в коментарите впечатленията си или трикове, които вие ползвате :).
                                                                                                      
                                                                                                             Целувки, Габи

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...