четвъртък, 18 юли 2013 г.

Guest Autor: Всичко за парфюмите

Здравейте!

Днес ще ви представя първия гост-автор Таня от http://www.ivis.bg/ , която изяви желание да подготви статия за парфюмите, правилния избор и употреба. Enjoy :)

-        Как да изберете и съхраните вашите маркови парфюми?
-        Маркови парфюми – избор, съхранение и употреба

Последната тенденция при парфюмите е те да имат лек захарен аромат, независимо дали те са дамски, мъжки или унисекс. В световен мащаб значително расте предлагането и продажбата на маркови парфюми, които имат именно захарен аромат. Тези парфюми са хубави и доставят уникално ухание, но трябва добре да прецените кога ще ги използвате.
Изборът на маркови парфюми и технитя нотки могат да определят вашата същност, характер и ароматен подпис, затова подбирайте ги внимателно. Според уханието на ароматните им ноткит се разделят на няколко различни категории. Те биват:
·        флорални
·        плодови
·        шипрови 
·        ориенталски

Всеки един от тях е уникален и има своя композиция от подбрани и внимателно съчетани ароматни нотки. Марковите парфюми могат да се носят през деня, вечерта или да се използват за специални поводи, според това дали са „леки“ или „тежки“.

Парфюмът трябва да се слее с вашата индивидуалност и чувства, дори да носи особени спомени и усещания. Любопитен факт е, че характеристиката и плътността на аромата се променят спрямо типа на вашата кожа. Вие сами ще забележите, че един парфюм не ухае по абсолютно един и същ начин на вас и някой друг.

Когато избирате маркови парфюми, правете го винаги пред обяд, защото тогава обонянието ви е най-силно. Когато се двоумите между два парфюма, преди да изберте един от тях, задължително ги тествайте върху кожата си. Единия нанесете на едната ръка, а другия - на другата и изчакайте няколко минути или час, за да усетите напълно аромата им. След това много по-лесно би било да направите вашия избор.
Желателно е да тествате парфюмите върху вашата кожа, а не върху тест-лентичка, тъй като всеки парфюм взаимодейства по-различен начин с кожата на всеки човек. Важно е да запомните, че не бива да тествате повече от 2-3 парфюма върху вашата кожа, защото в противен случай рискувате аромата им да се смени и да не съумеете да направите правилния избор.

Най-добрите места за нанасяне на парфюм са китките, шията и пулсиращите точки на тялото, тъй като тези места по-топли и нанесен там, ароматът е по-силен и траен. Ако искате да се радвате на по-дълготраен аромат, бихме ви посъветвали по-възможност да използвате душ гел и лосион за тяло от същата серия, защото така значително ще се подсили аромата. Много от световните модни компании, произвеждат и продават своите маркови парфюми в комбинация с подобни козметични линии за тяло и баня.

Запомнете нещо много важно - никога не нанасяйте парфюми върху бижута или дрехи. Пръснат върху бижута, ароматът се губи бързо и ухае различно, а върху дрехи може да остави неприятни петна.

Парфюмеристите споделят, че всички маркови парфюми имат три ароматни нива:

·        Първото ниво е със свеж и силен аромат или това са така наречените базови нотки.
·        Второто ниво настъпва десет минути след нанасяне, то е ясно изразено и чувствено или това са сърдечните нотки.
·        Третото ниво - оставя последния траен и свеж аромат на финалните нотки, които усещаме. Това са базовите нотки във всеки парфюм.
  
Един час след нанасяне на парфюма, вие ще можете да усетите истинската му същност.

Помнете, че парфюмите не са особено издръжливи на високи температури. Топлината прави така, че аромата да е изпарява по-бързо. Дръжте флаконите добре затворени на място защитено от пряка слънчева светлина, за да сте сигурни, че няма да се промени нито цветът, нито ароматът им.

Качествените маркови парфюми имат достатъчно силен и траен аромат дори и само с едно–две впръсквания. Не прекалявайте с употребата им, за да не постигнете ефект, обратен на желания от вас.

Ако решите да напръскате дрехите си с ароматната течност, знайте, че различните материи понасят по-различен начин всички аромати. Напръскани с парфюм синтетичните тъкани отначало ухаят много силно, но след кратко време от аромата не е останал и спомен. Памучните и естествените материи са доста по-удачен избор за нанасяне на маркови парфюми. При тях ароматът се освобождава бавно и трае доста по-дълго време. Все пак бъдете внимателни защото парфюмите могат да оставят неприятни петна по вашите дрехи.

Ако търсите вашия нов любим аромат или искате да разберете кои са най-новите и актуални маркови парфюми, представени от световните модни къщи вижте тук:

1 коментар:

  1. You've been nominated for the Liebster award! :) Check out my blog to see the questions xoxo http://thebeautyblog2.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...