неделя, 29 април 2012 г.

Четки за грим + различна употреба

     
   
    Здравейте! Извинявям се, че толкова дълго отсъствах, но беше много натоварена седмица.
Днес ще пиша за четките - и по-точно как да ги използваме, така че да спестим. Нямам нищо против четки като MAC и Sigma и даже много ги харесвам, но не мисля, че си струва инвестицията. Затова пък на витрината на дрогерията чакат средни по качество и напълно достъпни четки. Не бъдете скептични, защото понякога се намират много добри продукти (Само да допълня, че Еco Tools няма в Пловдив, но ако видя някъде, няма да пропусна)
    Когато става дума за грим, не спазвам правила, а експериментирам и откривам нови начини за използване на продуктите. Затова и толкова обичам да чета и други блогове и да научавам за "откритията" за другите блогърки :)
    "Колекцията" ми се състои от няколко четки и ми трябват още 2-3 вида, но ето и как използвам това, което имам.
     Първата е четка за пудра, много пухкава и обемна, но нагоре е скосена, така че става и за руж. Ползвам я след контурирането на лицето за преливане на цветовете, за да не останат резки линии. Беше от фирма, наречена Lovie, и от всичко тяхно, което видях, май само тя и още 3 лака бяха добри. Не е много мека, а като стисна космите в основата, става жилава и лесна за контролиране. Струваше около 6-7 лв.
    Следващата четка е на Pretty time. Много ми харесват почти всичките им четки, защото 1- изглеждат хубаво, с дълги черни дръжки; и 2 - мекички удобни са. Използвам я за нанасяне на руж по скулите или за контуриране отстрани. 6-7лв. Харесвам я повече от предишната, но пък и двете ми трябват.
 







    Четката на Орифлейм за преливане на сенки  е много добра. Освен за хубав ефект около сгъвката на клепача е добра и за нанасяне на светъл цвят под веждата. Така се отваря погледа, а цветът не е много наситен, защото е пухкава (това е и търсената цел, хехе) 5-6 лв.
    Essence Smoky Eye Brush. Едно мога да кажа - не си я купувайте от България. Наистина не знам защо, но просто е различна. Имах същата от Германия, беше с повече косми - бели и лилави, мека и страхотна. За жалост я загубих и сега ползвам тази. Става, но не е същото :(
     Pretty time за нанасяне на основния цвят на клепача е гъста и всъщност е единствената четка, която използвам за тази цел. От естествен косъм е. За мен лично е важно точно тази четка от какъв косъм е и съм готова да дам и повечко пари за такава. Тази беше доста евтина по мои спомени, но съм си харесала една на Макс Фактор за около 13. Ще ми е интересно да прочета ревю за тази на Есенс, ако някой я има, защото малко ме съмнява, но пък знае ли човек.
     Тази на Avon не е нанасяне на сенки. Вместо за поставяне я използвам за отнемане на цвета и размазване за молива на горния клепач за smoky ефект. Има и удобна гъбичка за размазване от обратната страна. Самата четка не я препоръчвам. 5-6лв



    Тази на Мания ми е нова и нямам много опит с нея. Засега я използвам за блестящи сенки във вътрешния ъгъл на окото (около кладенчето), отново за свеж и блестящ поглед. Мисля да я пробвам за коректор, пък да видим дали ще стане. Беше от близката дрогерия и струваше около 2-3 лв. (Update: четката действително работи най-добре с коректор)
     Надявам се да ви е било полезно! :)
 
     За тези, на които им би било интересно какво става и мен, днес участвах в състезанието "Луд умора няма". Това е като "Бягство към победата", но в рамките на Пловдив. Тичане (много тичане) из целия град, автобуси, търсене на локации, задачи ... Беше интересно, но ужааасно изморително.
                                                                               Целувки, Габи
    

4 коментара:

  1. Здравей!

    И аз имам тази на Мания - ползвам я главно за коректор, защото с друго май не ми върви :)

    Много хубав блог!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хей!
      1-во Страхотен блог!
      2-ро "Опс" :)) малко съм индианец и не успях да намеря, от къде на напиша коментар (тъй, че единствената опция беше *отговори*.
      хи-хи, тъкмо търсех сайта за лакове Perfect, погледът ми се спря на четките за грим и като реших да потърся някакво мнение/блог за тях, твоят излезе =)) късмет :)
      Съгласна съм за четките на Мак и Сигма, всички са доволни от тях като качествени продукти, но цената им е убийствена, особено за джоба на един студент...пък щом има по-евтина и достатъчно добра алтернатива - юпии!
      още веднъж поздравления за блога =))

      Изтриване
    2. Благодаря ти за милите думи и интереса към блога ми :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...