четвъртък, 18 октомври 2012 г.

Нещица от Кауфланд

   Здравейте! Много ми е гузно, че не съм писала, надявам се да ви е интересно и да не сте ме забравили :)
    Днес става дума за чудесийки от Кауфланд. Обикновен супермаркет, в който обаче често се случва да намеря нещо много полезно или супер изгодно.
    Става дума за четката за език (да, точно така, хаха) на Лакалут. Върви с паста и е около 4 лв. Ползвам я почти всеки ден, ако не бързам изтребителската :))) Добра е, но така или иначе не ми се разминава почистването на езика и с нормалната четка.
    Другото е мицеларна вода на Бланчет Би. Беше 2-3лв., нещо такова... Това е собствена марка на Кауфланд и вярно имат някои пълни боклуци, но също и добри продукти. За този мога да кажа, че е супер. Това е един от най-лесните, бързи, удобни и непарещи на очите демакианти, които съм ползвала. Не съм съвсем сигурна какви са предимствата пред тоалетно мляко, но такова просто мразя да използвам (то си седи в шкафа и нямам намерение да го вадя оттам). Също не съм пробвала други мицеларни води, но нямам и намерение, тъй като съм доволна от тази, а цената е повече от разкошна :)
    Имат и някакъв демакиант за очен грим. Изглежда странно - две разнородни течности една върху друга и пише, че е в две части, хаха, честно, не знам какво имат предвид..
    Също да споделя, че от около месец и половина не си бях купувала почти нищо и сега направих един козметичен шопинг, та ще има за писане :))
                                                                                                           Целувки, Габи

неделя, 7 октомври 2012 г.

Как да поправим счупена козметика?

     Здравейте, момичета! Как сте?
     В днешната публикация ще ви покажа как по най-лесен начин да си поправите счупени сенки или пудра в моя случай. Тази сутрин котката ми реши да я бутне с опашка... и така дойде идеята за този пост.
    1. наместете счупените парчета в кутийката. Ако искате, може да разтрошите цялото количество, но според мен така ще се загуби доста, затова просто ги наместих с пръст
    2. натиснете с нещо твърдо и плоско - аз използвах това нещо, чието име не знам, с което натискаме кафето в кафеварката, хаха :))
    3. напръскайте обилно, наистина обилно със спирт, който изветрява по-късно. Ако все пак имате чувствителна кожа, този метод не е за вас.
    4. повторете точка 2 и вече ако искате, може отново да пробвате с пръст дали се е получило - т.е. дали като натиснете, се размества.
 
    Ако  сте счупили сенки, по-добре използвайте няколко капки спирт, като капвате с пипета и натиснете с пръст.

    Успех!!
                                                                                                   Целувки, Габи

сряда, 3 октомври 2012 г.

Back to School: DIY Поставка за списания и учебници

    Здравейте! Как сте, момичета? :)
    В днешната публикация искам да споделя една идея, как да си направим поставка за учебници или списания от голяма кутия за обувки.
    Моята е доста голяма, но това не пречи. първо е важно да я залепим отвсякъде, за да е стабилна. След това можете да използвате друга поставка, за да очертаете дъга, или пък можете да я нарисувате. Дъното, както виждате на снимките, се получава неравно заради капака на кутията. Затова залепих още една такава част, останала от вече изрязаното, отдолу за стабилност. Също отвътре се получава същото там, където кутията оригинално е подгъната. Това го режа.
    Вече идва декоративната част. Отвън облепих с тапет, а отвътре залепих фолио, което пасва на шкафчето ми в училище (творението ще отиде там. Когато го завърша, ще го снимам за блога).
     Ето и два полезни съвета:  Този craft най-лесно се изпълнява с макетно ножче и тиксо, не се хабете да се мажете с лепило. Също така най-добре режещите ножици ... са тези за пиле, колкото и да не ви се вярва. Аз си държа една в шкафа на бюрото и не я ползвам за пиле, хаха ;)

     Разгледайте галерията (кликнете на първата снимка ) и ми кажете какво мислите :))










    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...