неделя, 29 април 2012 г.

Четки за грим + различна употреба

     
   
    Здравейте! Извинявям се, че толкова дълго отсъствах, но беше много натоварена седмица.
Днес ще пиша за четките - и по-точно как да ги използваме, така че да спестим. Нямам нищо против четки като MAC и Sigma и даже много ги харесвам, но не мисля, че си струва инвестицията. Затова пък на витрината на дрогерията чакат средни по качество и напълно достъпни четки. Не бъдете скептични, защото понякога се намират много добри продукти (Само да допълня, че Еco Tools няма в Пловдив, но ако видя някъде, няма да пропусна)
    Когато става дума за грим, не спазвам правила, а експериментирам и откривам нови начини за използване на продуктите. Затова и толкова обичам да чета и други блогове и да научавам за "откритията" за другите блогърки :)
    "Колекцията" ми се състои от няколко четки и ми трябват още 2-3 вида, но ето и как използвам това, което имам.
     Първата е четка за пудра, много пухкава и обемна, но нагоре е скосена, така че става и за руж. Ползвам я след контурирането на лицето за преливане на цветовете, за да не останат резки линии. Беше от фирма, наречена Lovie, и от всичко тяхно, което видях, май само тя и още 3 лака бяха добри. Не е много мека, а като стисна космите в основата, става жилава и лесна за контролиране. Струваше около 6-7 лв.
    Следващата четка е на Pretty time. Много ми харесват почти всичките им четки, защото 1- изглеждат хубаво, с дълги черни дръжки; и 2 - мекички удобни са. Използвам я за нанасяне на руж по скулите или за контуриране отстрани. 6-7лв. Харесвам я повече от предишната, но пък и двете ми трябват.
 







    Четката на Орифлейм за преливане на сенки  е много добра. Освен за хубав ефект около сгъвката на клепача е добра и за нанасяне на светъл цвят под веждата. Така се отваря погледа, а цветът не е много наситен, защото е пухкава (това е и търсената цел, хехе) 5-6 лв.
    Essence Smoky Eye Brush. Едно мога да кажа - не си я купувайте от България. Наистина не знам защо, но просто е различна. Имах същата от Германия, беше с повече косми - бели и лилави, мека и страхотна. За жалост я загубих и сега ползвам тази. Става, но не е същото :(
     Pretty time за нанасяне на основния цвят на клепача е гъста и всъщност е единствената четка, която използвам за тази цел. От естествен косъм е. За мен лично е важно точно тази четка от какъв косъм е и съм готова да дам и повечко пари за такава. Тази беше доста евтина по мои спомени, но съм си харесала една на Макс Фактор за около 13. Ще ми е интересно да прочета ревю за тази на Есенс, ако някой я има, защото малко ме съмнява, но пък знае ли човек.
     Тази на Avon не е нанасяне на сенки. Вместо за поставяне я използвам за отнемане на цвета и размазване за молива на горния клепач за smoky ефект. Има и удобна гъбичка за размазване от обратната страна. Самата четка не я препоръчвам. 5-6лв



    Тази на Мания ми е нова и нямам много опит с нея. Засега я използвам за блестящи сенки във вътрешния ъгъл на окото (около кладенчето), отново за свеж и блестящ поглед. Мисля да я пробвам за коректор, пък да видим дали ще стане. Беше от близката дрогерия и струваше около 2-3 лв. (Update: четката действително работи най-добре с коректор)
     Надявам се да ви е било полезно! :)
 
     За тези, на които им би било интересно какво става и мен, днес участвах в състезанието "Луд умора няма". Това е като "Бягство към победата", но в рамките на Пловдив. Тичане (много тичане) из целия град, автобуси, търсене на локации, задачи ... Беше интересно, но ужааасно изморително.
                                                                               Целувки, Габи
    

събота, 21 април 2012 г.

Дълги, здрави и красиви нокти


    Някои от нас имат по природа хубави, твърди нокти, които не се цепят и лесно се пускат дълги. Е, моите са ужасни във всяко от тези отношения. А ако ги държа къси, формата им се разваля и ръцете ми не изглеждат добре. Винаги съм искала хубави нокти, но рядко ги докарвам до такова положение.
                                                                                                   
    Витамини и хранителни добавки с желатин, витамин А и Е действат много добре. Doppel Herz Aktiv за коса, кожа и нокти наистина се отразява на косата и кожата, но пък при ноктите не виждам промяна. През лятото по принцип растат по-бързо, а миналото пиех редовно Геритамин\Герилукс и тогава бяха най-здрави. Сега отново започнах и още след първата опаковка виждам невероятна разлика.
    Вероятно си знаете колко лошо е гризането на нокти и кожички, но все пак ще го спомена, защото и мен ме тормозеше дълго този отвратителен навик. Също така, за по-креативните, които все майсторят нещо - внимавайте с лепилата.
    Сега и за козметиката... Открих продукт на Орифлейм - Nail Food - който не мога да оприлича нито на заздравител, нито на масло за нокти. Нанасям го всяка вечер преди лягане и когато се сетя през другото време. Консистенцията не е подходяща за използване точно преди лакиране, тъй като лакът просто няма да се задържи. Цената е 8 лв, но често има промоции; взех си я за 4 :)

    Ноктите ми все още са далеч от дълги, но и не смятам да ги пускам много, за да ми е удобно.
     Ще ми бъде интересно да прочета и за вашите съвети за хубави нокти!
                            Целувки, Габи

сряда, 18 април 2012 г.

DIY Ново портмоне от старо

    Здравейте! Вдъхнових се да обновя старото си портмоне и ето какво измайсторих, във видеото можете да видите как точно се "изработва". Стана много сладурско заради ярките пролетни цветове, така че ще си ползвам отново :)


                                              ВИДЕО 
                                                                        Целувки, Габи

събота, 14 април 2012 г.

Небрежна, но стилна опашка

    Здравейте! Днес пускам кратичка публикация за прическата, която най-често използвам, когато косата ми има особена форма :) или пък искам да я нося вдигната. През пролетта плитките са тренд, а романтичната небрежност - на почит.
    Необходимо: ластик с цвета на косата ви, фибички и 2 минутки :)
    Първо хващам косата си на висока, но хлабава опашка, като оставям един кичур да виси и не го завързвам. Големината на кичура е според предпочитанията ви, разбира се :) 
    Разтърсвам два-три пъти, преди да я завържа с ластика.
    Разделям кичура на две. Първата половина овивам около ластика и захващам с фибичка отдолу. Втората сплитам на плитка и отново увивам.
                                                                 Воала
    


Не се притеснявайте, ако не е пригладено и тук-таме стърчи, това е ефектът, който търсим за тази небрежна и удобна прическа, отличаваща се с романтичен завършек :)

                     
                                                                            Целувки, Габи

четвъртък, 12 април 2012 г.

Великденска подготовка :)

    Здравейте! Боядисахте ли яйцата?
    Днешната публикация няма нищо общо с красота, но все пак реших да ви покажа какво излезе от 2-часовото майсторене ;) Пък и е нещо като DIY´
    За яйцата използвах обикновени бои (за яйца, хаха), листенца магданоз, гъба за миене на съдове (за боядисване с ефект малки точки), четки, темперни бои, брокат и лепило C200 (за броката). Признавам, че някои станаха грозновати, но пък други тооолкова много ми харесват :)
С това съм много горда :)
А ето и пръстите ми, които явно ще си останат така известно време...
                      Целувки, Габи

вторник, 10 април 2012 г.

Вече и във Фейсбук!

    Здравейте, красавици!
    Блогът вече си има и страничка във Фейсбук !! :) Ще пускам Daily Inspirations, oбновления и нови публикации. Също така можете да ми пишете препоръки, похвали, критики :) и идеи за публикации, които би ви било интересно да прочетете! Благодаря ви за подкрепата!




            Miracle of Beauty and Fashion Facebook Page

понеделник, 9 април 2012 г.

15 random съвета :)

    Разглеждах beauty сайтовете и забелязах, че имат много статии с по 50 и повече съвета, които се явяват или неприложими, или всекиму известни. И така, помслих какви съвети наистина биха ми свършили работа. Надявам се да мога да ви помогна с някоя друга идейка :)
1. четка за зъби може да се използва за гребенче за мигли и вежди. Също така е добра и за ексфолиране на устните
2. содата за хляб е добър скраб за лице (но не я използвайте по-често от веднъж седмично, особено при суха кожа)
3. ако нямате време за маски срещу подпухналост и сенки  под очите, поставете над скулите предварително изстудени за 5 минути в хладилника чаени лъжички
4. срещу неприятна миризма в обувките действат сода за хляб; смачкан и плътно натъпкан вестник или кафе (всеки от трите варианта поставете за една нощ)
5. ако ви се скъса копче, го прикрепете обратно с безопасна игла или го завържете с конче към илика, колкото да не се забелязва
6. кремът за лице става и за ръце (макар че излиза скъпо), но не и обратното! Ако ви е свършил, просто нанесете овлажняващ фон дьо тен
7. ако сте навън и косата ви се наелектризира , намажете ръцете си с малко крем и пригладете хвърчащите кичури, като не пипате в корените, за да не се омазнят
8. можете да използвате зехтин за сухи лакти, колена и кожички около нокътната плочка, но след като попие напълно, намажете с крем, без значение какъв е, дори да е супер лек
9. ако ще носите супер ярки или тъмни сенки, е добре предварително да капнете капки за очи (като "Визин"), за да не си личат никакви червенини и да изглежда бялата част на окото още по-бяла
10. ако усетите, че ви излиза пъпка, но още не е "узряла", капнете й малко "Визин"
11. розовото червило се явява като таен агент :) Стига да не е ярко и крещящо, може да скрие други несъвършенства по лицето (нямам предвид да го слагате върху пъпките, разбира се, просто отвлича вниманието). Ако обаче проблемната зона е около устата и брадичката, използвайте такова в телесен цвят или само балсам, за да не се получи обратният ефект
12. розовата и лавандуловата вода са най-добрите природни тоници за лице
13. ако имате малки очи, стойте далеч от тъмни сенки - използвайте един цвят в 2 тона, по-тъмен и по-светъл, като по-тъмният нанесете в сгъвката на клепача, за да придадете дълбочина на погледа
14. ружът не може да се използва като розови сенки, защото кара червеникаво-розовия пигмент в кожата да изпъкне и изглежда сякаш имате червенини
15. ако нямате спрей за почистване на четки за грим или специален продукт, можете да използвате мек шампоан на всеки около 10 дена при умерена употреба, за да запазите четките в добро състояние и да избегнете развитието на микроби
                                                                                                  
                                                                                           Целувки, Габи

четвъртък, 5 април 2012 г.

Естествена красота и самочувствие + BB Cream

    Здравейте, красавици! Днешната публикация е не само ревю на козметичен продукт, а и малко размишления за естествената красота.
    Забелязах, че доскоро повечето момичета на моята възраст (14-16) носеха все повече грим, поставяха маска на лицето си и се страхуваха да се покажат без нея.

    С влизането в гимназията започнах да се чувствам малко по-различно, да нося ежедневно червило\глос, да подчертавам очите си. Звучи сладко (радостта на едно момиче от товa, че "пораства и става едва ли не мадама"), но в този период идват и комплексите. Искаш да покажеш предимствата си и да скриеш недостатъците, но често става така, че скриваш цялото си лице.
    Повечето момичета, включително и аз, носеха всеки ден фон дьо тен и не се чувстваха комфортно без него.  Самата аз започнах да не се възприемам като хубава без грим. Но дойде лятото и си шарех напред-назад с все по-малко мазала, докато не осъзнах, че съм хубава и без черен молив. Добих увереност да излизам без фон дьо тен.
    С тази статия не се опитвам да заклеймя козметиката (защото и аз я обичам), а искам да насърча момичета да са по-уверени в себе си и външния си вид. Ако имате кожни проблеми, лекувайте ги; ако искате, носете фон дьо тен, но не се срамувайте да излезете без такъв. 
    Всеки минава пред период, в който има пъпки и петна. Коректорът тогава е горе-долу най-добър приятел. За да се чувстваме по-добре, ги прикриваме, но трябва и да го правим умело. 
    Грижите за кожата са на първо място, а чак след това идва гримът. А пък и няма момиче, което да не почувства добре след един съботен следобед, в който да си направи парна баня, маска, да си мацне малко крем и терапия за пъпки.
    В последно време се цени повече естественият вид и самочувствието. Все повече момичета излизат от вкъщи с хубав естествен грим, постигнат с по-малко продукти. Самата аз вече не нося фон дьо тен през деня и дори се чувствам по-комфортно. Нося ББ крем, но обикновено си слагам само малко пудра, за да матирам кожата след дневния крем.
    Ако намеря фон дьо тен, който да отговаря на изискванията ми за дневен грим, няма да имам нищо против да го нося през деня. Но засега съм се спряла на Garnier BB cream. Много блогъри пишат за този страхотен продукт, вдъхновен от азиатската представа за красота - ясна, чиста и полупрозрачна кожа.
    Плюсове: Има комплексна грижа; пригажда се към цвета на кожата, има полупрозрачна, лека текстура; придава супер естествен вид; попива добре и не се усеща върху кожата; цената е добра - 11-12лв.
    Минуси: Трябва хубаво да се разнесе и прелее, ако имате супер светла кожа, като мен (но пък на повечето хора им пасва идеално);  има малко странен мирис, който изчезва след нанасяне.
     Иска ми се да пробвам и този на L'oréal, но цената (горе-долу двойна) ме спря, като се има предвид, че вече имам ББ крем. Консистенцията му е по-различна, прозрачнобяла, с малки топченца, които при контакт с кожата възприемат точния тон.
    В България засега това са ББ кремовете, но пък в Ebay можете да намерите голямо разнообразие, има и така наречените tinted moisturisers, които са малко по-различни, с по-ниска степен на покривност.
    Публикацията излезе доста дълга, но се надявам да сте стигнали дотук и да ви е харесала. Дано и занапред все повече момичета са уверени в себе си и красотата си и да използват грима за удоволствие, а не да се чувстват зависими от него!
                                                               Целувки, Габи

понеделник, 2 април 2012 г.

Любими пролетни продукти

 Макар че застудя и пак съм с пуловер, търся слънчево вдъхновение навсякъде. И ето още една публикация, свързана с пролетта. Този път на фокус са козметични продукти (и малко DIY).



   
 Catherine Arley 678 е перфектният пролетно-летен цвят. Имам го отскоро, но усещам, че ще ми стане любим. За светлолилавия можете да намерите повече информациятук. Както много хора, и аз направо обичам лаковете на тази марка. Четката е тънка, а консистенцията е течна (не е като гел), с два тънки слоя става перфектно. И струват само 2лв., а са по-добри от някои по-скъпи лакове.
    Maybelline Colorama Mini 70 Ballerina e почти прозрачен, лек и нежен цвят, който много подхожда на светлата ми кожа. Ако търсите обаче по-добро покритие, най-вероятно ще ви се стори слаба работа. Лаковете Maybelline Colorama са много странни - още в магазина сe е разделило безцветно вещество, но като ползване не изглежда да им има нещо. Бях оставилa един друг лак от тази серия леко отворен и се притесних, че е изветрял. Действително положението изглеждаше отчайващо, но на следващия ден се беше оправил от самосебе си!

    Сенките на Есенс са едни от продуктите, които не са подходящи за всеки, тъй като не са силно пигментирани. Мен лично ме устройват, защото лесно постигам ефекта natural looking make up и наистина не си личи да съм се гримирала много-много. Имат много фини блестящи частички и на слънчева светлина ефектът е нежен и мек блясък (дори матовият цвят има glowing effect). Тези цветове са 04 и 26.
    Бях писала, че си търся нов боди спрей и съм невероятно доволна от този на Рефан Pomegranate & Papaya. Трябва да му се отбележи, че мирише плодово (естествено, хихи) и доста сладникаво. Ароматът е наситен и издръжлив. Откакто го ползвам имам и нов странен навик - мириша си отвреме-навреме рамото :D
    Последните две неща са DIY творения, които просто исках да споделя. Тефтерчето е практически неизползваемо и си го ползвам за декорация. Носи пролетния нежен vintage дух. Балсамът е просто най-обикновен, който си взех, защото е супер малък и ми се събира в портмонето (за спешни случаи). Намерих много хубаво фолио (от Кауфланд) в нежни коралови нюанси и флорален мотив  и налепих доста неща :D
    Надявам да ви е харесала днешната публикация :) И не забравяйте да се оглеждате за малки вдъхновения, защото красотата е навсякъде около нас.
                                                                                                    Целувки, Габи
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...