събота, 19 октомври 2013 г.

Ефикасни терапии срещу пъпки


Нездравословният начин на живот се отразява пагубно на кожата. Това не се отнася само до храненето, но и до ежедневния ви режим. Моят най-голям враг е липсата на сън - рядко спя по повече от 5-6 часа и колкото и да се старя все нещо пречи на почивката ми, като предимно това е ученето :(
Пред се мажех с аспирини, камфоров спирт и други бъркочи и от горчивия си опит мога да ви посъветвам да оставите помадите, които понякога действат, но за сметка на това, че изсушават кожата и става на корички. Вместо това добра идея са медицинската козметика и чисто натуралните продукти.
Маската с хума успокоява кожата и дори ей сега ще си забъркам и аз. Маслото от чаено дърво има мощно антибактериално действие, но при локално нанасяне, малко щипе и мястото се зачервява. Затова е подходящо да се използва вечер. На сутринта положението е в пъти по-добро.
Най-ефикасният продукт за локална употреба, който съм използвала, всъщност още не е в козметичната ми чантичка. Само от тестерчета на Bioderma Sebium Serum се убедих в действието му. Определено това е следващата ми покупка. Също така е и икономичен. Действа благодарение на гликоловата киселина. Прилага се вечер. Текстурата е гелообразна.
Друг прекрасен продукт е Sebium AI, който пък е с кремообразен и става и за дневна употреба. Успокоява добре, ползвам го редовно от месеци.
За гела на Vichy вече съм говорила. Това е един добър продукт, който може да ви спаси от излизаща пъпка, но не е по-добър от предните за третиране на вече доста зачервени пъпки и такива, които сте пипали.
Кои са продуктите, които харесвате и можете да ми препоръчате?                                                                                  Целувки, Габи
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...