събота, 30 март 2013 г.

TAG: I ♥ Spring

Здравейте, момичета!

Видях този таг в блога на Кристин и реших да се включа. Всяка година с идването на пролетта ми става едно такова весело и свежо, идва ми вдъхновение, раз-поетявам се, хехе, и така нататък.... :))

Включете се и вие в коментарите или в публикация! :)) 
Трябва да посочите любимите си:
Лак за нокти
Продукт за устни
Дреха
Аксесоар
Тренд
Аромат


                      Целувки, Габи

четвъртък, 28 март 2013 г.

Нежен и бляскав маникюр

Здравейте, момичета! :)

Днес ще ви покажа една моя много любима комбинация от лакове на Catherine Arley 197 и Perfect \няма написан номер\. Обожавам nude цветове, а блясъкът на горния лак прави маникюра по-интересен - има златист блясък, който се вижда само под определен ъгъл, и  розово-лилав брокат. За съжаление не е достатъчно наситен, за да го нося самостоятелно, но с nude или друг холограмен лак (линк) отдолу става много добре. Не е точно това, което очаквах, като го видях, но не съм разочарована :) Нежен е и същевременно необикновен.

Нанасям един слой от бледобежовия (който ще ви покажа самостоятелно скоро) и отгоре два от бляскавия. Завършвам с втърдител за нокти, става наистина здраво. След някой друг ден добавям още един бляскав слой. Тъй като използвам втърдител, успява да изсъхне, без да стане на черти :)))

 Какво мислите? Харесва ли ви?







                                                                         
                                                                                             Целувки, Габи

понеделник, 25 март 2013 г.

Лосиони за тяло - идеи

Здравейте,  момичета!

Миналата седмица не бях много активна, но училищните ми задачи направо изяждат свободното ми време...

Днешната публикация е в подкрепа на българските продукти и в частност лосиона на Арома с ванилия и смокиня. В последно време на българския пазар се срещат родни качествени продукти.

По принцип нямам определен вкус за лосиони, но едно е сигурно - трябва да е нито прекалено течен, нито прекалено твърд, за да попива бързо; да не е тежък и натрапчив и да овлажнява добре. Този покрива всички параграфи, като оставя нежен цветен аромат и мекота. Консистенцията за мен е идеална, защото обичам по-течни, за да се размазват по-лесно. Засега не  съм открила недостатък, но ако държите на наистина добро овлажняване, се насочете към body butter  или oil.

Да отбележа, че страшно много ме мързи да се мажа всеки ден и редовно пропускам. От друга страна, обожавам усещането за мека кожа. Открих, че е адски удобно в шише с помпичка и затова го прехвърлих. Също и изглежда по-сладко. Така го ползвам по-често, макар че пак мързелът ме спохожда :D


Преди време си бях купила от Кауфланд някакъв лосион на  Бланчет Би в голямо шише (май 500мл) с помпичка. Не е хубав като за мазане по тялото, но го ползвам в банята за бръснене на крака. Първо минавам с пяна, а после и с лосион и става много гладичко (жалко само, че е толкова закратко).

Ще се радвам да споделите мнението си в коментарите.
                                                                Целувки, Габи


сряда, 13 март 2013 г.

Здрава и овлажнена кожа с хума


Здравейте, момичета!

Имате ли някой ритуал в грижата за кожата, който си правите редовно и работи за вас? За мен това е хумата. Винаги прави кожата ми по-здрава и овлажнена. (Важно е да се спомене нуждата от крем след маската, защото иначе има чувство на опъване. Знам, странно е, хаха. Аз лично си го представям така: кожата е заредена със всички тези полезни вещества и има нужда да се "запечатат", за да действат)
Ако сега започвате да използвате маска от хума, започнете по-честичко за седмица - примерно през два дена и после си я правете около три пъти на две седмици.
Има различни видове хума, но тази, която ще намерите в аптеката, е с най -широко приложение. Струва стотинки и стига за много време. 
На кутийката пиша да се разбърка една супена лъжица с малко кисело мляко, но това идва малко в повече. Овлажнява сухата кожа и регулира омазняването при мазна. Същото важи и за косата. Нежно премахва излишния себум, но не като шампоаните за мазна коса, които постигат точно обратния ефект - първо косата се изсушава, а след това допълнително се омазнява и най-много да свършите с мазни корени и сухи краища. При мазна кожа и коса добавете сок от лимон или ябълков оцет на око. При суха можете да капнете масла.
Колкото до заместването на шампоана с хума според мен не е хава, както се казва. Пробвах, но не ме впечатли. Скоро ще ви разкажа и за обновената си грижа за косата, от която съм много доволна :)
Хумата съдържа минерали, които определят цвета й. За да не се развали химичният й състав, не трябва да има допир с нищо метално. Добре е, преди да я ползвате, да постои на слънце.
Вие ползвате ли хума и доволни ли сте от този натурален метод? :)
                                                                    Целувки, Габи

събота, 9 март 2013 г.

DIY Плодова вода

Здравейте,  момичета!
Усещате ли как пролетта вече чука на вратата. Слънчицето пробива облаците, А пронизващият вятър го няма. Вече си извадих някои по -пролетни дрехи. Вчера направих голямо разчистване на гардероба си, който вече аха-аха щеше да се изсипе. В следващите дни смятам и да ви покажа.
Но нека стигнем и до целта на публикацията. С пробуждането на природата трябва да помислим и за събуждането на тялото си от зимен сън. А какво по-добро от пречистване на организма по естествен начин - с вода и билки. Знаете, че е много важно да пием вода, но това не е толкова лесно. Ето една идея как да разнообразим водата и да превърнем този полезен навик в забавно бъркане на натурални коктейли.
Основното е лед, нарязан плод и билки. Можете да смесите любимите си елементи и дори да подсладите водата. Издържа до ден в хладилник. (Снимките са от интернет)



              
                                      Целувки, Габи

понеделник, 4 март 2013 г.

Красиво предизвикателство

Здравейте, момичета! Как сте? :)

Може би се чудите каква статия предполага заглавието. В последно време започнах да следя по-отблизо какво точно правя като грижи и да се старая да не претупвам нищо. Това започна след като усетих, че съм станала много немарлива - пропусках почистване, овлажняване, спях си с грима... Все лоши работи.

Отправям ви едно предизвикателство. Не защото се намирам на приказка, а защото ако пробвате, наистина ще видите резултат и то скоро. Това са някои неща, които всички знаем, или пък по-малко известни трикчета - така или иначе все неща, които често претупваме. Опитайте да си зададете за всяко въпроса, дали го правите и дали няма да е по-хубаво да го съвместите с графика си.

1. нощна грижа - балсам за устни през нощта или най-добре вазелин при сухи устни. Слагайте редовно масла или кремове на кожичките около ноктите. Устните е хубаво да се овлажняват всяка нощ, а ако имате сухи лакти, колене или зоната около носа в грипно време, мажете обилно :) . Това е едно от нещата, което ще добавя към режима си.

2. маски за коса - всеки знае, че правят косата мека, но често ги забравяме. Постарайте се веднъж седмично да си правите. Подпомага скалпа и общото състояние на косъма.

3. маски за лице на всеки три-четири дена. Като цяло гледам да съвместявам маските за лице и косасъс къпането на косата, защото тогава прекарвам повече време във банята.

4. парна баня с билки или чай веднъж месечно. Не пропускайте, защото е много полезно за очистването в дълбочината на кожата. Лайката и ментата са с противовъзпалително действие, а зеленият чай за свежест и тонус. Също така е хубаво и да ги пиете всеки ден.

5. не прекалявайте със скрабовете, колкото и да са нежни. Знаете колко е важно овлажняването след всяко почистване, но понякога при суха кожа са нужни и масла. Те имат широко приложение за всички типове кожа и ви препоръчвам да ги включите в грижата за кожата. Скоро ще има и публикация за маслата.

6. не забравяйте витамините за коса, нокти и кожа - линк

7. кристалите за коса слагайте едва когато е вече суха и после издухайте отново със сешоар закратко. Сложени на мокра коса, я накъсват и се появява обратният ефект. Това е свързано с белтъчната структура за косъма.

8. втвърдител за нокти като топ лак - хем не са чупливи, хем не се получава онзи гаден ефект, когато всички слоеве станат много дебели и не изсъхва както трябва. Така можете да нанасяте през около 2 дена, за да се задържи повече лакът.

Ще се радвам да споделите в коментарите впечатленията си или трикове, които вие ползвате :).
                                                                                                      
                                                                                                             Целувки, Габи

петък, 1 март 2013 г.

Бляскавият Summer glam на Balea

Здравейте! Първото ревю от много време  насам е посветено на един страхотен продукт, в който, честно казано, мисля, че съм влюбена.
Balea Summer glam е продукт, който чаках още от летните месеци, преглеждайки сайта на  DM. Допреди месец-два все още поглеждах, но откровено си се бях отказала. И ето че случайно го мернах на рафта с красотии и след две минути беше мой.
Не мисля, че мога да спомена и един недостатък. Най-голямото предимство е, че има светлоотразяващи частици -нещо между златист шимър и брокат. Не са натрапчиви, но определено привличат погледи. Доста наситени. На изкуствена светлина ефектът е по-голям. Мирисът е на какао, бадем и кокос. Овлажнява добре и е с приятна консистенция. Цената е напълно достъпна и изобщо това е супер попадение, което бих си купила пак.
Какво е вашето мнение за лосиона?


Ето какво остана по ръцете ми, след като се намазах

                                                                              Целувки,  Габи
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...