петък, 31 август 2012 г.

Back to School: The Best Pallet

    Здравейте! Без повече извинения за отсъствието, ще кажа, че "отпуската ми от блога" вече свърши и имам нови идеи за публикации :)
    Днешната е свързана с една страхотна палитричка. Бях я харесала един ден в подлеза на гарата и реших, че ще си я купя, когато се върна. Но през това време няколко блогърки написаха   много добри отзиви за нея и си я взех преждевременно :D Ревюто е в рубриката Back to School, защото според мен с нея може да се направи идеалния make up look за училище. Също така е удобна и можете да си носите, макар че цветовете са достатъчно издръжливи (с база) за цял ден.
    Цветовете са смлени и пресовани толкова добре, че като докоснах с пръст тестерчето, пуснаха идеално същия цвят, а усещането е за нещо мекичко и донякъде кремообразно. Това за кремообразното важи само за когато ги докоснете с пръст.
    Съдържа бял блестящ цвят за под веждата и за highlight във вътрешния ъгъл на окото. Има розовеещ матов телесен цвят (слага се на клепача), който е единственият полупрозрачен, т.е. само неговата пигментираност не получава 5 от 5 звезди, хехе. Също така ми се струва, че светлите цветове са мъъничко по-тебеширени, но това не би било проблем, ако сте пестеливи (което ме подсеща да спомена, че количеството е огромно и ще ви стигнат за цяла вечност). Следва кафяво с бронзови блестящи частички (за сгъвката на клепача) и матово тъмнокафяво (вместо очна линия или в сгъвката клепача за повече драма ефект).
    Харесва ми особено, че все пак може да се експериментира и да се постигне по-неутрален или пък edgy грим.
    Ефектът на слънчева светлина е невероятен, малките частички проблясват и не прекалено нагъсто, т.е не е като цялото ви око да бести (което също не е лошо, хехе),  а много нежно.
    Съветвам ви обаче, ако слагате тъмнокафявото като очна линия, отдолу да нанесете кафяв молив, за да изпъкне цветът по-добре. Пък и забелязах, че по-лесно се изтрива. Отдавам го на това, че по клепача вече като има сенки, е трудно да прилепне така добре към базата.



    Препоръчвам ви да си я вземете, няма да съжалявате. Цената е 5лв, но качеството е за три пъти повече.
                                                                                             Целувки, Габи
    

четвъртък, 23 август 2012 г.

Balea Magic Summer Test

    Здравейте!

    Публикациите сега са по-разредени, тъй като отново заминах и интернетът е много слаб. Писането е трудно, а проучването - още повече.
   Разходих се до близкия ДМ и се реших да си взема потъмняващия лосион на Балеа. Още пролетта бях чела в Космополитан за него, но ревюта и мнения отворих за жалост чак след покупката. Привлече ме това, че потъмняването не е като при обикновен автобронзант, а плавно се постига ефект. Идеята ми е да се мажа и през зимата, за да не стана бързо-бързо бяла като Снежанка.
     В немските блогове преобладават негативни мнения, но аз ще го пробвам лично и ще напиша след около 10-15 дена ревю.
    На опаковката пише, че първи резултати се забелязват след 1-3 дена при по-тъмна кожа. В интерес на истината се разрових и открих, че в България се предлага само варианта за нормална до тъмна кожа, а иначе има за светла до нормална. Мен ме устройва, тъй като това лято потъмнях много.
    Опаковката е сладурска, лосионът е бял, мирише относително приятно, аромат не се задържа. Изненада ме, че хидратира доста добре кожата. Става една такава мекичка.
    В името на блога и експеримента реших да мажа само едната ръка от вътрешната страна. И така 3 дена - съответно 6 намазвания. Но след това се сетих, че първо-тази ръка, която мажа действително е по-светла; и второ - там кожата ми не е много тъмна, та резултати няма да видя скоро. И така сега мажа тялото и едната ръка, да видим какво ще стане. Дано успея да дам добро сравнение.
    Цената е 5лв.

Линк към ревюто
   
                                                                       Целувки, Габи

вторник, 21 август 2012 г.

Back to school: Life Saver!

    Здравейтее! Следващите публикации ще са на тема Back to school, какво мислите? Ще има прически, грим, what's in my bag и т.н.. Смятам да ги правя непоследователно - т.е. ще има и статии на други теми помежду :)
    И така в първата статия от рубриката ще ви покажа нещо много, много полезно за мен - малко комплектче за спешни случаи, което отсега нататък ще стои винаги в чантата ми. Всяко едно от нещата ми се е случвало да ми потрябва. Единственото, което ще добавя, е лепенка за рани.
    Всичко събрах в едно портмоне, можете да използвате каквото намерите, стига да е плоско, за да се събира в чантата без проблем.
    Комплектчето съдържа:
- ластик за коса
- фиби и шноличка
- безопасни игли
- част от стъклена пила - колко удобно, че ми се счупи, сега се събира, хехе
- 1 мизерна дъвка :)
- крем Здраве в малка кутийка - можете да намерите такива в магазините за един лев, продават брокат в тях.
- кърпичка
- клечки за уши
- 2 памучни тампона, сгънати надве, за да остават чисти отвътре
- и най-интересното - малка четка с паста за зъби - има автомати в някои ресторанти, можете да си вземете такива за 1лв.

    Отделно в портмонето си държа и други полезни неща, но за това друг път...
     Какво мислите за идеята?


                                                                                             Целувки, Габи

събота, 18 август 2012 г.

Българските кремчета са супер!

    Здравейте, момичета!! След почивката, на която се насладих в последните 10 дни, се чувствам супер заредена с положителни емоции и готова да водя блога редовно. Тук се сещам да вмъкна едно извинение, че ей така без предупреждение зарязах публикациите, но усетих, че имам нужда от малко "отпуска", хехе. Както и да е, лятото не е свършило, предлагам да се опитаме да го задържим колкото може по-дълго :)

    Днешната публикация е полезна според мен, дано ви хареса. Ще говоря за три български крема, които си заслужава да имате подръка.

    Първият е добре познатият ни крем Здраве. Съветвам ви да го преоткриете, защото наистина върши чудеса. Лекува рани и изгаряния. Помага ми в борбата срещу петната от пъпки. На моята кожа доста се задържат такива и почти не се сещам да съм си лягала ненамазана :) То аз какво ли не правя срещу петна, но наистина помага. Оригиналният е по-добър от този с леката формула.
    Следва едно откритие на майка ми. Взела някакъв крем от Кауфланд - ей така да мажем  по ръце, тяло, крака... (през лятото обикновено измазваме промишлени количества). Един ден влезе в стаята и се повъртя малко. Замириса невероятно, даже я попитах с какво се е напръскала. Е, ароматът не е чак толкова силен, но определено е завиден, хехе. След около 10 дни фанатично мазане в зоната на деколтето една дълбока бръчка почти изчезна! Аз бях удивена и започнах също да се мажа. Кожата ми стана мекичка и ухае супер. На летния лагер мазах изгорелите с това кремче. Също така е и много икономично. Мазала съм си го няколко пъти и на лицето, доволна съм. Този е ревитализиращият от серията. Има още овлажняващ и не знам още какъв, не съм ги пробвала, но определено ще повторя тази покупка!! А сега и ако ви кажа, че струва 2лв...
    Третият крем не е чак толкова специален, но аз го обожавам - Дева за ръце и нокти. Мирише невероятно, ароматът се задържа, кожата е трайно омекотена, размерът е идеален за чанта (75мл и тубичката не е от тези дългите, които трудно се сместват в препълнена чанта), цената е 1лв. Ще си го купя пак.
    Сега мисля да си купя регенериращия на Арома, ще пиша, щом добия впечатления.
   


    А вие имате ли любими български кремове?
                                                                                                                      Целувки, Габи

неделя, 12 август 2012 г.

На път: Част 3

    Здравейте! :)

    Независимо дали правите йога или не, дали сте на път или вкъщи, тези леки упражнения ще ви помогнат да се разтоварите. Единственото, за което трябва да внимавате, е да дишате бавно, като всяко вдишване и издишване трае от 3 до 5 секунди.
    Приложила съм любимите си 2 видеа за вечерна йога, надявам се да ви харесат, а дори и да не се занимавате с йога, пробвайте ги, те са повече като леки упражнения за разтягане и освобождаване на напрежението.
 

http://www.youtube.com/watch?v=t8T08Akg1Y8
 Последното видео всъщност ще ви помогне, за да изпълните поза от второто - the pigeon pose
http://www.youtube.com/watch?v=8JnleAjgV9I

http://www.youtube.com/watch?v=FVlX5HNKamw

                                                                                                        Целувки, Габи

събота, 11 август 2012 г.

На път: Част 2

    Здравейте!

Ето я и втората статия от рубриката "На път". Събрала съм няколко полезни съвета - ето какво да не забравяте, когато сте на път. Аз лично съм на летен лагер в стая с още момичета и някои от съветите са свързани с удобството да не зависиш от другите и да не си обърквате нещата.

1. Лично огледало - ами ще ви трябва.. Когато се приготвяте, всички ще се бутат на огледалото. така ще ви е по-удобно и да намерите благоприятна светлина, за да изпипате грима си.

2. Кукички (и една е достатъчна). Продават се в магазините за домашни потреби в секцията за баня. Използвам ги, за да си закачам кърпите, където ми е удобно, без да се допират никъде. Може да закачите всичко - дрехи, чатни или каквото ви хрумне :)

3. Ножичка

4. Съхранение на козметика в твърд панер или каквото ви е удобно, за да не се размества нищо и нещата да си останат цели

5. Кърпички за грим, също така и интимни кърпички, ако решите, че са ви нужни. Понякога сме твърде уморени да си свалим грима или просто искаме да се освежим - за това са супер удобни.

6. Малко странен съвет - потапям едно ароматно сапунче в омекотител за дрехи и като изсъхне, го пъхам в един чорап. После бам в куфара и всичко мирише хубаво. Моето няма да мирише силно, защото преди месеци последно му слагах омекотител, но иначе доста издържа.

Надявам се съветите да са ви били полезни. А вие имате ли свои?
                                                                                       Целувки, Габи

сряда, 8 август 2012 г.

На път: Част 1

    Здравейте! Предстои ли ви пътуване? А опаковахте ли багажа?

Следващите публикации ще са поредица "На път", надявам се да ви бъде полезно и интересно!

Ето най-полезното, което трябва да знаете за това, как да набутате повече в куфара :)))

    Навийте блузи и панталони  на руло - избягвате гънки и намачкване, супер удобно е, когато пристигнете и не е нужно да вадите всичко. Спестява много място.

Ето две видеа, които показват как да спестим място. На мен лично не ми допада нагъването едно върху друго, защото не е практично - трябва да вадя всичко от куфара и пак да подреждам - навиването е най-добрият вариант. И все пак има много добри съвети. Както никога успях да си подредя багажа толкова добре, че уплътнявах с хавлени кърпи, за да не се разместват нещата. Пак остана малко място, но пък и багажът ми за седмица не е чак толкова много.

http://www.youtube.com/watch?v=LIk8v__Osm8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=L5UlxHsgD58

А ето така си подредих козметиката (без гримовете)

   Приятно пътуване!
                                                                                             Целувки, Габи

понеделник, 6 август 2012 г.

Ревю: Lashes Just Like Falsies

        Здравейте! Днешната публикация е ревю на всички (почти, хехе) използвани продукти в тази публикация. Събрала съм удобни и качествени продукти, надявам се да споделите мнението си за тях в коментарите :))

    Сенките на Bourjois - Хубаво палетче с мизерно количество и неикономична цена. Цветовете са хубави за вечерен грим, но определено не си струва. Тъмносиньото и черното не са хубави - не са добре пигментирани ( поне според мен :) ), но пък другите цветове са много хубави. Съжалявам, че не мога да сложа  снимки със суотчове :(

    Сянката на Revlon (№009) - обожавам я! Това ми е любимата сянка, ползвам я постоянно. Пигментирана и дълготрайна, цветът е наситен, получава от мен 10 точки по скалата от 1 до 10 :) Ползвам я за всичко - вместо молив, за веждите, в сгъвката на клепача.

    Четката за очна линия на Alverde - и нея я обожавам, хехе. Супер удобна заради извивката. В интерес на истината я използвам понякога и за течна очна линия, защото ми е много по-удобно, а аз винаги държа двете очи да изглеждат напълно еднакво, иначе ме дразни.

    Четката за основен цвят на Есенс - не съм пробвала по-скъпи варианти и не мога да направя сравнение, но определено ми харесва. Бях малко скептична (струва 3лв все пак), но любопитството надделя и си я взех. Сега съм много доволна. Мекичка, но не прекалено, сенките се нанасят добре и можете да размажете линията на окото.

    Четката на Avon - не ми харесва, ползвам само гумената част за размазване. Писала съм за нея тук
 
    Спиралата на Oriflame - четката й е много необичайна, малка е и стига едно движение, за да обхване миглите. Харесва ми, защото не обичам плътни и жежки спирали, а много леки. С два слоя също става хубаво, изключително нежно, акцентът е на всяка мигла поотделно

    Спиралата на Bourjois - невероятна спирала според мен! Голямата четка не ми харесва, но малката е страхотна. Дава ефект премрежени мигли, остават разделени, няма да ви захване и две заедно. Сега ми свършва и даже се замислих дали да не си взема нова, но реших, че когато вече изсъхне, ще я измия и запазя заради четката и пак ще мога да я използвам.

И двете спирали са издръжливи.
 
    Моливът за очи не го нацелих, хехе, и затова някой друг път ще направя цяла публикация за моливи за очи.

    Ревю на очната линия на Golden Rose очаквайте, след като се върна от морето, т.е 15-16 август. Има още да я тестваме ;))

   Пожелавам ви прекрасно лято!
                                                                                                 Целувки, Габи

петък, 3 август 2012 г.

Lashes Just Like Falsies

    Здравейтее! :))
    Реших да си направя малък експеримент и да се опитам да направя миглите си дълги и черни като изкуствени. Открай време ми се иска да си купя просто за да пробвам и може би ще го направя, но засега мога да използвам този трик, с който миглите ми определено се различават от русолявите си събратя :))
    Направила съм само миглите, очният грим може да бъде какъвто пожелаете. Също така съм приложила доста снимки най-накрая, които можете да разгледате в галерията (отваря се с кликане върху някоя снимка).
    Също така следващата публикация ще бъде мини ревю на всички продукти, които използвам днес.
    Първо слагам лилавата металическа очна линия на Golden Rose. Отгоре с по-меката от двете четки - тази на Essence - нанасям тъмнокафявото (Revlon 009). После с твърдата потупвам близо да линията на миглите сивото (Bourjois Eye Pearls) и отново използвам предишната четка за да ги смеся. Получава се много красив ефект от комбинацията на трите цвята, а миглите изглеждат по-плътни и гъсти. Постарах се да издължа леко (не драматично) всеки слой, по този начин се издължава окото.
Сега по интересната част - миглите. Желателно е да ги извиете, аз забравих :) Нанасям първи слой лека спирала - Oriflame Revelation. С памучен тампон и пудра напудрям и слагам разделяща спирала за обем - Bourjois. Отново напудрям и пак нанасям Разделящата спирала. Не е нужно да си купувате същите спирали като мен, първата трябва да минава леко по миглите, а втората да разделя.
На долните мигли слагам само по външния край на окото, а отдолу - с четката на Есенс смесвам кафявото и сивото и го слагам само по външния край. Получава се не линия, а сянка. По този начин се създава илюзията, че миглите са по-дълги и гъсти.

Два трика с разделящата спирала, които много помагат:
















(photo from  http://www.bangla.pl/zdjecia-oriflame-revelation-mascara-tusz-do-rzes-up27074-5.htm)




За обем и наситен черен цвят в основата дръпнете съвсем леко и нежно окото си настрани и сложете спиралата в началото на миглите. Използвайте движения наляво-надясно.
За дължина дръжт четката вертикално и минете връхчетата.

Също така можете да използвате един от любимите ми трикове - с четка за вежди минете по дължината на миглите, пак с движения наляво-надясно. Извинявам се, ако звучи неясно, целта е миглите да се премрежат и повдигнат.

    Използвам четката на Alverde, за да нанеса по-лесно молив за очи в горната и долната водна линия. Честно казано не ми се получи. Трябва да е по-твърд, за да не се разтича и да остане във водната линия.
    Сега можете да нанесете какъвто грим сърце ви пожелае, хехе, и сте готови за летните нощи! Надявам се да сте разбрали дългите ми обяснения и публикацията да е била полезна.

                                                                                                Целувки, Габи

четвъртък, 2 август 2012 г.

Romantic Inspiration

   Здравейте, красавици!

    Предлагам ви днес за минутка-две да се откъснем от ежедневието и да се насладим на романтичното обаяние на картинките, които съм избрала. Темата е просто романтика - красиви кътчета и спокойствие. За още вдъхновение ви препоръчвам www.weheartit.com и www.pinterest.com








                                                     Целувки, Габи

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...