петък, 29 юни 2012 г.

Тенденции в летния грим


Здравейте, момичета, днешната статия също е от моя приятел Михаил Григоров. Надявам се да ви хареса, пишете в коментарите дали искате още негови материали. Ето още една негова публикация. Аз лично мисля, че са супер интересни и има какво да се научи. 
         Целувки, Габи

аз и Мишо на завършването на 9-ти клас, да ни е честито!
Здравейте приятелки,
Реших да се разнообразя малко и да ви представя 7-те водещи тенденций в летния грим. Очната линия е тотален хит за 2012 година – тънка, дебела, издължена – всички нейни варианти. Както всеки сезон и всяка година тенденциите са все по-контрастни и по-контрастни – разбирайте – една богата палитра от цветове с много тонове и нюанси. Габи Ви дава някои интересни предложения, обърнете внимание и на тях!
...Та така,сега по същество. Семли, елегантни, естествени и загадъчни – четерите думи описващи най-точно летния грим. Естествения външен вид е водещ при дневния грим – натурални цветове,руж нанесен умело така,че да освежи тена на кожата, червило в телесен цвят. За по-официални поводи е редно да се развихрим – добре очертани очи с наситени цветове,ярко червени устни и изкуствени мигли....
  1. Естествената красота – Впечатляващо е завръщането на така наречения ‘невидим’ грим по модните подиуми- ами че какво по-хубаво от леко подчертана естествена красота... Актуални са сливащите се с тена нюанси,които подчертават тена, без да действат фрапантно. Червилото/гланца трябва да е не повече с тон-два по-тъмно от устните... Желателно е нанасянето на качествена база за лице,тъй като тя изравнява текстурата и тена на лицето.
  2. Смела линия на веждите – Ееее- тук тенденциие ме подкрепят. Част от тенденцията с естествения външен вид е смелата линия на веждите. Не само, че оскубаните до дъно запетайки не са красиви,ами сега даже и не са актуални! Е, всичко си има и изключения. Ако сте решили да променяте формата на веждите си, най-добре се съветвайте с професионалист. Естествената линия на веждите е най-добрия избор,когато искате да приковете вниманието към очите си и да придадете драматичност на погледа.
  3. Свеж руж- Руж с прасковен нюанс- един добър вариант да подчертае скулите по ненатрапчив начин...нанесен дискретно...
  4. Червени устни – водеща тенденция- подчертава присъствието...Палитрата от ярко-червени цветове е богата – изберете този,с който се чувствате най-комфортно и най-точно пасва на тена ви.
  5. Кукленски мигли – ако сте решили да подчертаете само някоя част от грима си, нека това да бъдат миглите – ултра дълги, добре извити...добра алтернатива са и изкуствените... все пак ги съобразете и с формата на очите ;)
  6. Котешки очи – Представям тази тенденция само с четири думи– извита удължена очна линия....
  7. Опушен...по-опушен...най-опушен – Този грим не е най-подходящият вариант за ежедневието – иска се голяма смелост... Все пак неговото приложение е в вечерните и празнични събития J ...

    Михаил Григоров

сряда, 27 юни 2012 г.

Откритие - Nivea Soft Cream

    Здравейте, момичета! От няколко дена не съм писала нищо за блога и ми дотъжня ;)


Малко ъпдейт, какво става около мен...
Идва най-сетне краят на училището и за мен - последна седмица!! И още една рандъм мисъл - срамота е, че все още не съм ходила на басейн! Вече си измислих много готино бюстие за плажа (не като бански, а за на сухо, хехе), в някоя от следващите публикации ще ви покажа как да си направите такова.
Ии най-прясната новина - станах PR на пловдивския клон на People to People International и много се радвам; стана доста неочаквано, но пък имам голямо желание да се занимавам.
Също така открих много интересни публикации в блога на Петя

Така идваме и до днешната публикация - едно супер откритие Nivea Soft Cream. По принцип съм на мнението, че кремове, на които пише Face, body, hands, по-добре да не използваме за лице като ежедневна грижа, но този определено прави изключение.

    Намерих позитивни ревюта и така просто реших да го пробвам, защото нямам никакви претенции към крема за лице, стига да овлажнява кожата и да става за лятото. Кожата ми е нормална към суха, хидратира добре, но консистенцията е средно плътничка и го използвам най-вече като нощен крем. Нанясам го на влажно лице с влажни ръце. Много е икономичен. Размазва се много меко и леко, приятен е и мирише хубавко върху кожата, докато попие (което също става бързичко). Няма SPF, но пък аз през деня ползвам BB крем, така че това ме устройва.
   Също така забелязах нещо страхотно - сутринта кожата ми е супер жива и хидратирана и коректорът се разнася толкова лесно и равномерно, не оставя никакви следи!!

    Предлага се в 4 опаковки, като най-голямата \от лимитираната дизайнерска серия\ е най-изгодна, но пък можете за 3лв и нещо да пробвате малката сладурска опаковка от 50мл.
    В заключение мога да кажа, че ако нямате специални изисквания към крема за лице и си търсите просто ... крем за лице :D, това е решението. Аз самата съм на 15 и се уверих, че на млада кожа действа супер. Само че се съмнявам, че за мазна кожа ще е добро решение...

събота, 23 юни 2012 г.

Maybelline 50% OFF!

   Здравейте!
  Имам малко откритие, което, надявам се, ще ви бъде полезно. Maybelline сменят опаковките на единичните си сенки. Разбираемо е, сегашните са доста неприевлекателни, но нищо - лично аз купувам определен продукт заради съдържанието, а не заради опаковката. Вярно, че тя трябва да е представителна, но повече ме топли мисълта, че са вложили парите в качеството, а не в рекламата.
   Та, по същество, в дрогерии и малки магазинчета , които имат щендер на Мейбълийн, можете да откриете намалени бройки от старите опаковки, намалени на 50%. (в ДМ или Бюти Зоун няма да ги намерите).  Ако сте от Пловдив, отидете на пешеходния мост :)
Сенките са в срок на годност  всичко им е наред. Има най-различни, но аз реших да си взема само едни на цена 4лв. Намерих и много привлекателни кремообразни, но мога да ви кажа, че тези на Rimmel са много по-добри.
    Цветът е много блестящ (трябва да спра с блестящите сенки!) и мислех да е за сгъвката на клепача (исках да го комбинирам с матов цвят на клепача), но се оказа много светъл. Относно напластяването, най-много 2 слоя; както и да е, не съм разочарована, просто очаквах друго. Номерът е 20.  Радвам се да го нося под слънчевите лъчи, когато фините брокатчета бляскат.

     (камерата се улавя добре истинския цвят, когато го нанеса на ръката си, затова няма swatch сред снимките)


                                                     Пожелавам ви приятни почивни дни! Целувки, Габи

четвъртък, 21 юни 2012 г.

Съвети за косата през лятото от Михаил Григоров


    Днешната статия ще е по-различна - написана Михаил Григоров, услужлив приятел с много знания и умения в сферата на фризьорството :)) Също така се ползва с добро име сред известни коафьори, гримьори и дори светски личности.
                                                                        Целувки, Габи

    Здравейте скъпи приятелки и читателки на блога,
Още от създаването на този блог съм обещал на моята приятелка  Габи да напиша статии за нея- ето това е първата. Та..сега по същество- зная и виждам- с настъпването на лятото се увеличават и въпросите за грижите на нашaта коса. Смятам да дам някой правила и съвети, които смятам за важни...

    Подстригването трябва да е на ниво,за да може желаната прическа да бъде лесно оформена – това ще донесе настроение през почивните дни. Задължително е използването на слънцезащитни продукти както за тялото,лицето, така и за косата. Повечето марки имат такива сери
и, едни по-хубави, други не чак толкова, но всекиму според джоба  – шампоан,балсам,маска и спрей. Те ще предпазят косата Ви от вредните лъчи на слъцето и морската вода. При правилното използване косата не се омазнява от тези продукти. Не е задължително да се измива косата всеки ден след плаж, но тя трябва да се изплакне добре. Желателно е косата да се мие през два-три дни,тъй като скалпа с всяко често измиване се омазнява повече... Дамите,които са се боядисват с по-ярки и нетрайни цветове трябва да се боядисат след почивката,тъй като цвета ще им падне още по-бързо от водата...
Аз ползвам и предлагам продуктите на висококачествената марка L’Oreal Professionnel – серията е SOLAR SUBLIME – те не могат да се намерят по магазините. Купуват се от мен и от салони,които работят с марката.

Предлагам Ви:

Шампоан - Шампоан за употреба след излагане на слънчевите лъчи. Предпазва косата от хлора в басейните, солта в морето и агресивните слънчеви лъчи. Косата в градски условия също се нуждае от защита, ако се излага прекомерно на слънце. Незабавно почистване и възстановяване на косата от изсушаването й. Съдържа специален UV филтър Mexoryl за предпазване от слънцето. Приятен плодов аромат. За по-добра защита използвайте и друг предпазващ продукт от серията Solar Sublime.  21 lv.

Спрей - Lait protecteur anti-frizz. Защитно мляко, предпазващо косата от слънчевите лъчи и от влагата. Предпазва косата от начупване. С Mexoryl S.O. филтър срещу UV лъчите, които необратимо увреждат косата. Микродифузен спрей за фино разпръскване. Напръскайте от разстояние 15-20 см. толкова често, колко е нужно. Подновявайте след излизане от водата. С нежен аромат на праскова. Не се изплаква. 28 lv.

Маска - Специално създадена да възстанови косата от агресията на слънчевите лъчи, хлора в басейните и солената вода. Косата е възстановена от изсушаването. В резултат тя е лъскава, здрава и хидратирана. Защита от слънчевите лъчи със специален UV филтър - Mexoryl, който предпазва косата от изгаряне. Нанесете върху чиста и подсушена коса. Оставете да подейства няколко минути и изплакнете обилно с вода. За по-добра защита използвайте с другите продукти от серията Solar Sublime.  36 lv.

Всичко е произведено в Испания

Вземете си любимото ми списание – двойния летен брой: “Прическа и стил”

Поздрави,МИХАИЛ ГРИГОРОВ!

понеделник, 18 юни 2012 г.

Summer Dress

    Здравейте, красавиции :)) Събирате ли тен под лъчите на жаркото слънце?
    Отдавна не съм се радвала так на лятото :)) От две години насам не се печах на плажа и изобщо обичах да съм си бяла. Сега обаче белотата ми се струва някакси мъртвешка и искам да се изпека хубаво. Пък и плажните рокли стоят по-добре на препеканите :D
    Днес ще ви покажа най-новото попълнение в гардероба ми - дълга лятна рокля, тъничка и прохладна. Избрах синьо, за да изпъкнат сините ми очи. Цветовете красиво се преливат (кликнете на снимките) и има загатнати лилави мотиви, за които залагам в аксесоарите. Сложих пасваща гривна със синьо и лилаво, лилава чантичка и допълних с типичния ми летен грим.
- лилав лак на краката, 
- безцветен на ръцете, 
ББ крем(заради SPF защитата), 
- сив молив, лилаво-черна спирала 
- контуриране на лицето. 
Обувките ми са класическа платформа с кафеникавочерни ленти.
    Надявам се да ви е харесало :)) 
    Пишете в коментарите, ако искате да прочетете ревю или публикация на дадена тема :)
    А в страницата във FB можете да видите и други летни предложения прясно от пекарната :D
  





                                                                                          Целувки, Габи

събота, 16 юни 2012 г.

Любимо разочарование Seventeen Lip gloss

     Здравейте!  Малко се отплеснах в последните дни и не съм писала нищо, но сега ще наваксам :) Пост-ването ми стана нещо като хоби и ме разтоварва. А пък и сега лятото крещи "излез от вкъщи, излез от вкъщи!", та не ми остава много време.
    Днес ще ви споделя впечатленията си от глоса на Seventeen №13 Watermelon. Това е един от фаворитите  ми и същевременно съм ужасно разочарована.
цветът в действителност е малко по-тъмен, но имам неприятности с фотоапарата


Ще започна с негативите:
1. Защо за Бога се разделя като олио и вода!? Съвсем скоро след като го купих (около 2 седмици) се раздели на повече- и по-малко оцветена част. При нанасяне цветът не е неравномерен, но все пак е неприятно. Не погледнах срока на годност и отлепих етикета - винаги гледайте срока на годност и трайността след отваряне.
2. Шишенцето се изтърка след седмица :( Иначе опаковката хич не е лоша
3. Ако не седи с четката надолу, самата пръчица става цялата в глос и хич не е приятно. Това го прави изключително трудно за носене в чанта и по джобове

Ето и хубавите страни:
1. Цветът е невероятен - подходящ е както за момичета, които обичат да носят розовеникаво-червеникави нюанси \ :D \ , така и за тези, които искат да подчертаят устните си с по-силен, но не набиващ се цвят
2. Може да се наслагва от ефект лек глос до течно червило
3. Добра издръжливост (макар че аз няма какво да говоря за издръжливост, тъй като постоянно пия вода и всичко се изтрива)
4. Много приятно усещане върху устните
5. Има четка, а не апликатор и се нанася по-лесно и приятно
6. Няма лепкаво гумено усещане

    Както виждаме, добрите страни са повече, но пък недостатъците са големи. Мога да заявя, че съжалявам за покупката, макар да ми харесва. Определено не си струваше 12-те лева (рядко си купувам червила и гланцове, но като си взема нещо, искам да ми е хубаво, било то и по-скъпо) Понякога обаче не става така и съжалявам :)
    Какви са вашите продукти-разочорования?

                                                                                  Целувки, Габи

вторник, 12 юни 2012 г.

Съхранение на козметика

    Здравейте, момичета! :) Абсолютно извън темата на публикацията искам да ви споделя колко се радвам, че най-накрая дойде лятото! Всъщност все още не съм го усетила истински и някакси не ми съвсем лятно :) но пък жегите в последните дни свидетелстват, че горещият сезон е тук :))
    Днешната публикация е посветена на съхраняването на козметика и т.н. Малко прилича на видеата на самопровъзгласилите се beauty gurus, но в много по-малък размер. Все пак да се съгласим, че е малко странно 15-годишно момиче да има козметика колкото да зареди цял магазин. А пък и не мисля, че простото организиране на кутии с четки и кремове е make up колекция с каквато и да била колекционерска стойност.
 (опитах се да кача видеото във Vbox, но за съжаление размерът е прекалено голям, слагам препращане към YouTube)
Можете да прочетете още и за козметиката като декорация.
Както и да е, отплеснах се. Надявам се да ви хареса! Ако има нещо, за което бихте искали да прочетете в блога, ще се радвам да ми оставите коментар :)


                                                                                                        Целувки, Габи

събота, 9 юни 2012 г.

Highlighters - Хайлатъри

    Здравейте, момичета! Иска ми се по-често да пиша за блога, но открай време съм под голям стрес. За щастие вече всичко се оправя, идва краят на учебната година. На всичкото отгоре в момента телефонът ми не може да се използва, а с фотоапарат ми е трудно да снимам. Имах идея за много красив грим, но техническите пречки повлияха.
    Днес ще ви разкажа малко за хайлатърите и опита ми с тях. Озаряващите продукти привличат светлина към лицето и подчертават формите му. Ефектът на различните хайлайтъри е много красив на дневна и изкуствена светлина. Има прахообразни, течни, пресирани. Нанасят се с пръсти или с четка. Ето и един трик, който често използвам: стискам четка за руж, така че да стане плоска и потупвам. Искам да си купя минерален, който дава истински glow ефект.
     Единственият "баш хайлайтър", който имам, е на Alverde. Много го харесвам. Кутийката се състои от три части - огледалце, глитър и прахообразен блясък. Глитърът е сух, има брокатени частички. Ползвам го във вътрешната част на окото за ежедневен грим и под окото (там, където нанасям молив) за вечерен. Прахообразният е ситно смлян и се нанася лесно. Издръжлив е.
 Ето обаче и недостатъците:
1. Разпилява се навсякъде и затова трябва не трябва да се обръща.
2. Много е лесно да се прекали

\снимките се уголемяват, като кликнете на тях\

    За хайлайтъри могат да се използват почти всички блестящи сенки. При някои обаче се получава ефект металик или прекалено наброкатено. За трите сенки, които използвам, ще говоря по-общо, защото разликата е малка, а надали някой освен мен ще я забележи. Опитах се да снимам скулите си, но не се получи, затова пускам swatches. Трябва да се има предвид, че не изглежда брашняно, като се разнесе хубаво.
Сенките на Essence (повече инфо) са жълтеникави и без брокат. Удобни са - нося си ги в чантата и мога да освежа грима си, като нанеса с пръст под веждата и над скулите.
 Тези на Manhattan са супер леки и прозрачни - обичам ги за през деня, защото се забелязват най-вече под слънчевите лъчи, но ако търсите нещо, което да промени цялостното изражение, не са за вас. Номерът на дуото е 52B/53F, а номерът на самия светъл цвят - 52 B
Сенките на Wet n' Wild обаче предпочитам за вечерта, защото имат студен блясък. Бих ги използвала и в мрачни дни, защото добре улавят светлината. Само не бива да се комбинират с лилавенеещи червила или такива със сребристи пигментни частички.
    Последният продукт е голямо разочорование за мен. Oriflame Absolute concealer for eyes. Би трябвало да е озаряващ коректор, но въобще не върши такава работа. Използван като хайлайтър, има пренебрежимо минимален ефект. Това е моето мнение, вие имате ли впечатления от него?
Ако имате интересни продукти или техники, пишете в коментарите! :)) Дано ви е било полезно!
                                                                                        Целувки, Габи

сряда, 6 юни 2012 г.

4 супер трика

    Здравейте, момичета :) За днешната публикация съм подбрала 4-те най-добри и полезни трикове, които ползвам супер често в ежедневието.

1. Ресане на мигли с четка за вежди. Не знам дали изобщо други хора го правят, но на мен ми хрумна просто ей така. По принцип не харесвам гребенчетата, защото са много груби и отнемат от дължината на миглите. Ето как "сресвам" миглите си: затварям си окото и леко дърпам края, все едно си слагам молив. Може да пробвате и да мигате + движенията с ръката. Ефектът е буйни мигли с тънки крайчета, много е красиво.

2. Пръстени, които оставят следи. Неприятно е, особено през топлите месеци. Затова нанасям тънък слой прозрачен лак за нокти, абсолютно незабележимо е. Също така  лакирам и перлички, копченца и други, които е много вероятно да се обелят.

3. Сутиен без презрамки. Идеалното решение за летните дрешки без презрамки - бриджитката. Да, само че има навика да се свлича. Изберете такъв с тънка силиконова лентичка от задната страна (залепена е за самия плат) и преди да го сложите, се намажете с лосион за тяло, без да пропускате гърба. Така не се свлича и е много удобно.

4. Масло на кожичките около ноктите вместо лакочистител. Лакочистителят изсушава кожата, а ръцете и без това лесно се изсушават. Запазете го за самата плочка, а кожичките натъркайте с масло (всякакво става - кокосово, бадемово...), изчакайте минута-две и обелете лака. Така няма нужда и от специално подхранване и терапии за кожички.

   Това беше от мен на днес, надявам се да ви е полезно. Споделете в коментарите долу вашите тайни и съвети за красота в ежедневието :))
                                                                                     Целувки, Габи

събота, 2 юни 2012 г.

Какво нося за гости с преспиване

     Здравейте, момичета! Радвате ли се на най-сетне показващото се слънчице?
     Най-близката ми приятелка ще празнува тази вечер рождения си ден. Ще има вечерно парти с танци-манци и т.н. :)) Аз ще остана да преспя у тях, а в тази публикация ще ви покажа какво ще си нося за там. Надявам се да намерите съветите за полезни! :)
    Първо, пижама. Аз избрах тази сладурска нощничка, в която съм направо влюбена. Достатъчно дълга и неразтеглива е, за да не се вдига до ушите :)
    Най-важното обаче са мокрите кърпи за грим. Желателно е да изберете такива точно за отстраняване на грим, защото химикалите са съобразени с претенциите на кожата. Вариант са бебешките мокри кърпички. Вкъщи си държа на бюрото голям пакет и ги ползвам за всичко.
    След като почистите лицето, се сещате, че идва ред на крема за лице, но за да не мъкна цяло бурканче, си взех розова вода, която има хидратиращо действие.
    Ако имате мазна кожа, вземете си и компактна пудра, за да матирате лицето отвреме-навреме. Аз пропускам пудрата, защото кожата ми е нормална към суха. Още по време на партито може да искате да повторите спиралата за по-ефектни снимки. Ако държите да носите грим на сутринта, това е идеалният избор. След "party rocking" -а сигурно ще сте доста изморени, вземете коректор за евентуалните тъмни кръгове. Гребен - ясно защо :) Нещо, което винаги си взимам, е чифт чорапи, което не е толкова вълнуващо :) Ии последното е суичър (не знам как се пише на бг, хехе). Знам, че ще ми потрябва, а предпочитам да си нося. Най-хубавото е, че всичко влиза в чантата ми :)
    Дано ви е било интересно! До следващата публикация!
                                                                                           Целувки, Габи
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...