сряда, 30 май 2012 г.

Rainy Day

    Здравейте, момичета! :)) Напоследък времето е ужасно - ту топло, ту студено, а аз все слагам грешните дрехи. Дори ми се наложи да заема тениска от приятелка, тъй като направо си завирах в пролетното пуловерче.
    Днес ще ви покажа мъничък Outfit if the day за дъждовни дни. Очаквайте публикация, посветена изцяло на новата ми любов - trench coat - но седмицата е толкова изморителна, че почти нямам свободно време.
    Мога да се похваля с нов супер сладурски бледорозов тренч (дори без скромност, просто го обожавам!). Около две години си търся тренчкот, който да ми харесва и да ми отива, но както знаете, едва миналата година станаха популярни. Така или иначе съм много щастлива за тази придобивка :))


 


    Гумените ботуши са от есенно-зимната колекция на Кенвело. Според мен точно есен и пролет са сезоните за тях. Харесва ми щампата и много добре се връзва с шалчето.
    Надолу съм с обикновен къс черен клин, към който добавих детайл - чорапки от Tally Weijl с малки панделчици и дантела. Под тренча нося дълга блуза, можете да добавите към аутфита туника или каквото ви дойде наум, стига да покрива поне половината от дупето :))

    Ноктите ми са във Flormar 126 и, разбира се, трябваше да ги вържа с чадъра :D По принцип съм на мнението, че не трябва да съм too matchy-matchy (тоест да всичко да си отива с всичко), но пък имам тази склонност. Съчетавайки малки елементи, намерих златната среда :)) А сега малко и за самия цвят - невероятен е! При различна светлина се променя, и то не както всеки лак се променя малко на дневна и изкуствена светлина. С този имам различни нокти сутрин, обед и вечер!

    Надявам се, че този вид публикации ви харесват. Ще се радвам, ако ми оставите коментар. Какво предпочитате - повече публикации за красота и козметика, или за стил и мода. Или пък и от двете по малко? Пожелавам ви повече слънчеви дни! :)
                                                                                   Целувки, Габи

неделя, 27 май 2012 г.

Serena van der Woodsen Recreation

     Serena van der Woodsen Winter to Spring

   Здравейте!  Честита ми първа модна публикация! :)) 
   В идните дъждовни дни ще ви показвам различни визии, с които ще ви е топло и сухо, но все пак носят пролетния дух.
    Още докато гледах серията ми направи впечатление облеклото на Серина (снимката е print screen) и ме вдъхнови да направя пролетен recreation. Както сигурно знаете, Gossip Girl е сериал, които вдъхновява до голяма степен и с гардероба на героите. Именно така Блейк Лайвли и Лейтън Мийстър станаха стайл-икони. Този сезон е сниман предимно през зимата. Нищо, че сега е пролет, пак можем да черпим свежи идеи.

    Зимното омбре палто на Серина замених със свежо зелено сако, което подчертава извивките и придава женственост. Използвам техниката colour blocking. Представлява съчетаване или на близки цветове от едно семейство, или контрастни.
   

    Първото ми предложение е за по-студени дни. Шалът е трилицев :) Връзването е много лесно, но пък ефектно.
    Вторият вариант е по-далече от оригиналната визия. Нося този лек бял шал на ягодки. Цветовете пасват на сакото.

    Надявам се да ви е харесало! Бъдете креативни, взимайте нови идеи и мислете свежо! :))



                                                                             Целувки, Габи

петък, 25 май 2012 г.

DIY очна линия гел

    Здравейте :))
    Днес ще ви покажа как да си направите очна линия гел сами. "Рецептата" ми хрумна, така че сигурно търпи подобрения, ако имате предложения, споделете :))
    Съставки:
1. сенки за очи в желания цвят
2. база за грим
3. гланц (може и леко оцветен, няма значение)
+ кутийка/бурканче с капаче
няма да описвам подробно продуктите, които съм използвала, тъй като можете да използвате каквито искате :)
    Използвайте силно пигментирани и издръжливи сенки. Малко количество се "отронва"  в съда. По-удобно е с готов пигмент или прахообразни непресирани сенки (това са тези, които се продават в тубичка и излизат на прах), но аз нямам. Можете дори да смесите различни цветове и да получите нов нюанс. Използвах два вида сенки - меко кафяво и по-тъмно, наситено кафяво. Прибавете база и гланц. Приблизителното съотношение на сенките към останалите продукти е 1:1 (тоест колкото прахообразен материал използвате, толкова и течен), но абсолютно точни количества няма - направете го така, както на вас ви допада. Разбъркайте добре и гелът е готов за нанасяне с четка.
    Издръжливостта зависи изцяло от продуктите, които използвате. Аз си направих малък тест - направих малка черта на китката си и гледах да не я мокря (затова пък се е допирала до дрехи и т.н) издържа от сутринта до късно вечерта!
    Надявам се да ви е било полезно и интересно! :)
                                                                                        Целувки, Габи

вторник, 22 май 2012 г.

Козметиката като декорация

    Добро утро! Днес ще ви покажа как съхранявам част от козметиката си, надявам се да ви е интересно! :)

    По принцип всичко стои в един шкаф, но реших да извадя нещата, които ползвам всеки ден; това са моливи, четки, спирали и т.н., за да ми е по-удобно. Имах моливник от Нескуик, облепих го с това красиво фолио и така си намериха нов дом.

 Колекцията ми от лакове не е особено голяма, но пък се събира идеално в тази дървена "касетка\щайгичка" :)) Майка ми донесе от Турция сушени плодове в нея. Розовите сърчица са всъщност от онези гумички за педикюр, чието име не знам :)

                                       

   За декорация съм наредила на едно рафтче 3 лака, които така или иначе не ползвам често. А малките фигурки, които виждате отстрани, са всъщност 3 пръстена от Tally Weijl.
                         
    А вие имате ли интересни идеи за съхранение и декорация?
                                                                  Целувки, Габи

неделя, 20 май 2012 г.

I love Peaches and Cream!

    Здравейте, красавици! :)) Последните дни бяха изпълнени с тичане напред-назад, пазар и т.н. Нямах много време за нови публикации, но пък затова сега съм пълна с идеи и нямам търпение да ги осъществя. Даже си мисля за рубрика с вдъхновения.
    Купих си нови козметични продукти и малко дрешки, така че очаквайте ревюта и най-важното - публикации, свързани с мода! :) Все пак името на блога предполага да засягам и тази тема, но все нямах вдъхновение.



    А сега малко и за най-новия ми глос - Peaches and Cream на английската фирма I love. Чела съм позитивни ревюта за марката, но досега си нямах нищо от нея :)
    Опаковката е сладурска, както на всичките им продукти. Самият гланц се усеща  много специфично - консистенцията е плътна, нелепкава, но същевременно много мека и сяяякаш балсамено-подхранваща. Почти не се забелязва цвят, даже хич, но е едно такова свежичко. Ароматът си е точно на праскови и сметана, вкус няма. Пише shimmer & shine, но да знаете, че няма shimmer, което мен лично ме устройва. За издръжливост не мога да говоря, защото пия вода през 5 минути :))

    А сега за най-голямото предимство - 15ml продукт за 5,50лв. от Beauty Zone. Количеството е двойно на нормалните глосове (7ml) и изобщо като обобщение ще кажа, че ми харесва не толкова самият ефект върху устните, колкото това, че се чувствам кокетна :))
                                                                                Целувки, Габи
(на първата снимка нямам нищо на устните)

сряда, 16 май 2012 г.

Абитуриентски вълнения

    Здравейте, момичета!
    Вече изпращаме абитуриентите и вълнението около завършването и бала витае във въздуха. Аз имам още три години гимназиален живот и гледайки сълзите и усмивките, осъзнах, че трябва да ги изпълня с много незабравими спомени и позитивизъм :)
    Абитуриентките, разбира се, се доверяват на фризьори, но ако ще ходите на изпращането, сигурно ще искате да изглеждате красиви и понаправени, но не натруфени. Ето и моето предложение за прическа
    Косата ми е накъдрена с ролки, като преспах с тях. Разресвам само до средата, за да изглежда косата подредена, а къдриците - отделени една от друга. Използвам широк гребен (на Перфект с антистатичен ефект, много ми харесва). Топирам горната част, усуквам (навивам кичурчето) и закрепвам с фиба. Връзвам с ластик в телесен цвят опашка, не прекалено висока, защото когато косата е накъдрена, изглежда по-къса. Увивам кичурче коса около ластика и отново закрепвам с фибичка.
    Ето и снимка на моя приятелка, която завършва. За изпращането от училище беше подбрала кафява рокля с бродерия, която подчертава талията й, а цветът е нито прекалено светъл, нито прекалено тъмен за кожата й.  Акцентът е наситеночервената й коса. Хареса ми, че изглеждаше официално, но не прекалено.
    Очаквайте продължение със снимки от бала. Сигурна съм, че ще бъде прекрасна! :)
                                                                                          Целувки, Габи

събота, 12 май 2012 г.

Beige Eye

     Добро слънчево утро! :))
     Този грим е вдъхновен от пролетно-летните дни и идващите горещини, когато все пак трябва да избягваме тъмните цветове. Телесният бежов цвят и различните му нюанси, допълнени от мек блясък, изглеждат прекрасно, осветени от слънчевите лъчи. Използвала съм минимално количество черен молив и спирала, за да подчертая очите си.  Можете да допълните този makeup look с nude червило (nude lips) и прасковен руж.
1. Коректор, препоръчвам нанасяне с четка за по-добро нанасяне и преливане. Ако нямате база за грим, сложете коректор и на горния клепач
2. Сенки Essence 26 (линк) сам този цвят изглежда незабележим, но комбиниран с други сенки, се прелива много добре и финишът е страхотен. Нанасям ги с потупвания с обикновена четка за клепач
3. Сенки Безизвестни  (линк), но ако не намирате такива, макар че са си попадение, можете да се ориентирате по цвета, ако имате подобен. Правя дъга напред и назад по сгъвката на клепача със smoky eye четка, но можете да използвате всякаква пухкава.
4. Сенки Essence 04 или всякакъв светъл жълтеникав цвят под веждата, за да се отвори визуално окото
5. Черен молив твърд, за да не се размаже. Правя тънка линия близо до миглите, като не очертавам цялото око, а само външния край. Молив в телесен цвят отново за визуално уголемяване на очите. Нанасям го само във вътрешния край на долната водна линия (също така очертавам леко началото на окото, зоната около кладенчето, но ми е трудно да го обясня)
Завършете с любимата си спирала, аз обичам да използвам такава, която само малко издължава и разделя миглите, без драма ефект.
     Надявам се да ви е било интересно и да съм успяла да ви дам идея за лек грим! Ще се радвам, ако ми напишете в коментарите своите предложения за грим в бежови нюанси! Пожелавам ви още по-слънчева и весела неделя! :))
                                                                                 Целувки, Габи

четвъртък, 10 май 2012 г.

3 неща, които ооообичам! :)

    Хей хей! Как сте, красавици? Днешната публикация е малко по-различна, събрах 3 неща, в които съм направо влюбена и много искам да ви ги споделя :))

Отпуснат небрежен кок нося тази "прическа" поне 2 пъти в седмицата, особено през уикенда. Супер удобна за вкъщи и за навън, изглежда нежно и красиво; плюс това, ако косата е леко влажна, когато я хванете за кок, ще придобие естествен обем и леко ще се завърти в краищата, което също е много сладко <3
  
Маникюр и педикюр в един и същи цвят  не знам защо, но идеята за яркорозово на ръцете и краката ми харесва много! За лака съм писала тук, но сега имам дори още по-добри впечатления. Издържа дълго, без да се олюпи, лек е и съхне бързо. Сега за най-голямото предимство - на различна светлина изглежда като съвсем раличен лак - от hot pink през коралово, наситеночервено и дори стига до виолетово-розово :)

Сладолед Uncle Charly StrawberryVanilla   сладоледите Uncle Charly са ми любими, но напоследък  ям само този. Толкова е мек, че сам се топи в устата <3



понеделник, 7 май 2012 г.

Ново от Max Factor

    Здравейте! В забързаното ежедневие всяко съвременно момиче с интерес към външния си вид и новостите се старае да обогати колекцията си, дори да не е голяма, с удобни, лесни за използване и най-вече издръжливи продукти.
    Дългогодишната история на Макс Фактор определено гарантира качество, а съвсем скоро ще се появи на пазара и най-новият им продукт - спиралата 24 False Lash Effect
    Ето и малко информация:
ПРОДУКТЪТ

Към признатата за спирала номер 1 False Lash Effect се присъединява и новата 24 False Lash Effect.


ЗАЩО 24 FALSE LASH EFFECT?

Тайната на издръжливостта на 24 от False Lash Effect лежи в специалната формула. Основата, която се съдържа в нея, обгръща всяка мигла от корена до върха и така тушът се разпределя перфектно по дължината на целите мигли и „прилепва” идеално по тях.

Всичко това заедно с голямата четка на False Lash Effect, дава по-голям контакт на спиралата с миглите. Така с помощта на 24 False Lash Effect получавате обем и ефект „изкуствени мигли” до 24 часа!
Неудържимите момичета вече могат да имат неудържими мигли!

РЕЗУЛТАТЪТ

Подчертан обем за до 24 часа

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

24 False Lash Effect е на пазара от май. 


Повече за семейството на False Lash Effect
НОВАТА 24 FALSE LASH EFFECT



КЛАСИЧЕСКАТА FALSE LASH EFFECT

 










FALSE LASH EFFECT FUSION

четвъртък, 3 май 2012 г.

Нови предложения от Орифлейм

     Добро утро, красавици!
     Раззгледах новия каталог на Орифлейм и някои неща ми хванаха окото. Този месец съм пас с поръчките, но все пак ще ви покажа интересните предложения.
 Парфюм Lovely Garden. Окей, работата с парфюмите е тънка. Знаете как трябва да се пръснеш, да изчакаш, пък да се върнеш в магазина и т.н. и не мисля, че парфюм се избира по каталог, но все пак тестерчето мирише хубаво и Lovely Garden е дори в списъка на Космополитан за пролетни аромати, редом до тези на DKNY и Lanvin...
    Руж и Четка Very me. Предложението си е изгодно, а наситеното, но нежно розово е супер сладурско. Мисля, че моделът носи левия цвят. Четката е от естествен косъм и изглежда travel size, което пък я прави удобна.
    Също така предлагат Храната за нокти, за която можете да прочетете повече тук. Цената обаче е вече по-висока.
      Това е от мен за днес, пожелавам ви хубав петък!
                                                                          Целувки, Габи

вторник, 1 май 2012 г.

Интересна находка! Сенки за очи

 
       Как сте, красавици? :) Имате ли продукти, които дори не сте очаквали, че ще са хубави?
       Преди около 2 години ми подариха едни сенки, от тези, които се продават в магазинчето под блока и които лелката зад щанда хвали с думите "Хубави са, бе мойто момиче, много ги купуват". Изобщо не ги използвах, цветовете ми се струваха груби и грозни. Докато един ден не реших да ги изпробвам и така открих, че някои от тях са много хубави, наситени и издръжливи. Не че някой ще я знае, но фирмата е Qianyu. Имам си и 3-4 фаворита. Всички са блестящи - брокатени или металически. Най-използваният е нежен и бляскав, светъл телесен цвят, идеален за под веждата. Също така зеленото, два бежово-златисти нюанса и най-тъмният са много хубави. А в най-наситено кафявото има едва забележими лилави пигменти, които пък открих едва след като го комбинирах с лилаво. Най-горните три цвята са ужасно брашнени и стоят грозно, другите компенсират. Ето и малко снимки... (отдясно съм "мацнала" с пръст, а големите "петна" съм размазала добре с четката, като се има предвид, че не съм взимала много продукт)
Целувки, Габи







   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...