четвъртък, 29 март 2012 г.

Beauty Disasters

    Здравейте, красавици! Всяка от нас иска да изглежда добре и да е заредена с енергия и самочувствие всеки ден... но това невинаги става от самосебе си.
    Ще ви споделя някои от триковете, които използвам, когато се събудя с желанието денят да свърши по-бързо и пак да си легна.
    Поглеждам в огледалото и единствената ми мисъл е как да се приведа в ред. Бледо лице, няма и следа от руменина, уморени очи - знаете за какво говоря..
    Енергична песен още със ставането, а за истинско събуждане - чаша лимонада (подсладена, разбира се) или портокалов сок. Всъщност ми се иска топло мляко\ капучино и любовна песен на някоя бой банда, но съм установила, че това изобщо не ми помага да вляза във форма.
    За подути и недоспали очи действа страхотно маска за очи с охлаждащ ефект - от тези, които се слагат в хладилника. Също, ако имате, подочен крем като тези на Garnier със студено метално топче и кофеинов екстракт.
    Картинката се допълва, ако имате и пъпка в разцвета на силите си. Не я стискайте сутрин, а съсредоточете вниманието си към прикриването й. Кубче лед ще успокои възплението и ще намали подутината. Но за пъпките ще има отделна публикация.
    Най-добър приятел при грима е бежовият молив (телесен цвят), с който очите стават свежи и изпъкват на фона на бледото лице. Аз лично избягвам да слагам бял, защото наживо си личи отдалече и изглежда супер неестествено. Дебелата очна линия и покривния фон дьо тен можете да замените със сив молив и BB Cream и минерална пудра. На бузките малко прасковен руж, а на устните само балсам.
    Не нося често спортни дрехи, но напоследък все повече ми се иска да ми е удобно и свободно. Маратонки\ кецове, дънки и меко хууди (hoody) вършат страхотна работа. Тайната май е в пухкавата подплата, коато ме кара да се чувствам като под завивките.
    В такива дни не ми се иска да нося косата си пусната, затова я вдигам на леко рошав, небрежен кок. Ако пък се случи да е и нечиста, използвам сух шампоан. Ако нямате такъв, можете да използвате и бебешка пудра.
    Повървете (до училище или накъдето сте се запътили)- свежият въздух навън  е по-приятен от задушния рейс. А и равномерното вървене ще забави дишането, т.е. действа успокояващо.
    И ето нещо, което хич не ми се отдава - не се оплаквайте и не показвайте колко смотан ден ви е.. е, може да споделите, та да ви мине, но не го разправяйте наляво-надясно. Аз определено ще поработя върху това :)
    Опитах се да спомена всички beauty disasters, които могат да се случат, но не забравяйте, че и утре е ден, и то по-добър, започнете го с усмивка!

понеделник, 26 март 2012 г.

Неделно разкрасяване

    Днешната публикация е посветена на неделното разкрасяване, което ми се отрази страхотно. Първо да отбележа, че прекарах рекордните 12 часа в сън и напълно забравяйки за всичката си работа, се отдадох да ритуали за красота :D
    Бях споменала, че ми се появяват тъмни сенки под очите, когато съм уморена. След като си отспах и си стоях около 15 минути с маска за очи с охлаждащ ефект, умората изчезна.


    Следва 20-минутната пилинг маска на Avon със саке и ориз, която направо обичам! Действа толкова добре! Първо я пробвах на тестерче, а после си взех малък комплект с по 4 пакетчета от три вида маски, за да пробвам всички от серията. Имам още достатъчно количество, така че ще изчакам да пуснат промоция в каталога и ще си поръчам голямата тубичка.
     Всеки си има предпочитания, но аз лично вярвам, че най-добрият тоник за лице е розовата вода. А и действа супер освежаващо.
    Следващата стъпка при мен е хубаво мазане с крем, защото кожата ми е нормална към суха.
 
    Малко и за грижата за ръцете и ноктите - използвах импровизиран скраб от захар и зехтин (а също и за устните) и после отново обилно мазане :)
    Ноктите ми продължават да са в отчайващо състояние въпреки всичкото внимание, което им отделям :D Напоих памуче със зехтин и лимон и покрих ноктите за няколко минути. Честно казано, има подобрение и не се цепят, но ако имате съвети, с радост бих се поинтересувала.
    Аз прекарах неделния следобед много приятно, а вие?
                                                                                                         Целувки, Габи

събота, 24 март 2012 г.

Тъмни кръгове

    Как сте, красавици?  Надявам се, по-отпочинали и бодри от мен. Не съм сигурна как ще мине съботният ден, но в неделя определено ще отделя време за разкрасяване, така че очаквайте интересна (надявам се, и за вас) публикация :)
    Напоследък не ми остава много време за сън и ми се появиха тъмни кръгове. С моята светла кожа умората доста си личи. Коректорът ми върши добра работа, когато съм отпочинала и ми придава допълнително свежест. Но не е достатъчно покривен за тъмни кръгове. Rımmel Renew & Lift Съдържа 10 мл продукт, а аз съм си пестелива, не използвам по много. Мразя да ми залежава козметика, затова не си купувам коректор, фон дьо тен, bb крем или пудра, преди старата опаковка да е свършила.
    Има още доста, но аз мисля всичко по-отрано. А междувременно ще се опитам да спя повече, за да не ми се налага да замаскирам проблема.
    Вече съм си харесала Bourjois Healthy mıx. Отзивите са много добри и е сред любимите продукти на много момичета. Може и да не се окаже подходящ за мен, но ми се ще да го пробвам.  10мл на цена 13лв, а сегашният ми е 10мл за 10лв; Предимство е това, че не е с апликатор и няма да се развият бактерии.
    Когато си го купя, ще пиша за него.
    Ако имате съвети, идеи или любими продукти ще се радвам да прочета за тях :) 
                                 Целувки, Габи

четвъртък, 22 март 2012 г.

Меки кожички + DIY

   Много си падам по DIY и декорациите, постоянно ми се занимава ;)
    Студената зима, когато ръцете имат нужда от повече грижи, свърши, но пък кожичките около нокътната плочка (cuticles) трябва да са меки целогодишно.
    Наскоро открих  крем, който овлажнява дълбоко и омекотява. Не се продава като нещо специално за тази цел, но е супер ефективно, а аз поне винаги успявам да си разраня пръстите и ми се налага редовна грижа :)
    Казва се Alter Heideschäfer или по-просто немски лечебен крем с невен. Продава се в аптеките. Бурканчето е доста голямо и не е удобно за разнасяне насам-натам. Слагам снимка с лак до него, за да се види размерът.




Намерих малко прозрачно бурканче, което без проблем нося в козметичния си несесер, но не ми харесваше как изглежда. Затова го декорирах и честно казано, много си го харесвам :)
   

сряда, 21 март 2012 г.

Spring Inspiration: Flower Inspired Mani

    Официално честита първа пролет! Най-накрая се стопли и извадих леките дрехи; всичко ми се струва толкова цветно и слънчево!!


    Вчера си купих и първия за годината пролетен лак - Catherine Arley №672. Всъщност тръгнах да търся №929, който блогърката Ида представя тук, но се влюбих в този и забравих :D. Самият лак има миниатюрни бляскави частички, но, не знам защо, си мислех, че ще има повече лилаво в него. Затова реших да го комбинирам така: един пласт Rimmel №292 Sorbet so good и два пласта от новия. Мисля си, че ще изглежда по-добре с Rimmel №367 Сhocolate factory, но така пък е по-пролетно и ми напомня еей тези малки цветчета горе :)

Ето и една снимка на този лак от нет-а ;)



понеделник, 19 март 2012 г.

Nude Lips

    Здравейте ;)
    Пролетта дойде и вече имам желание да нося червила и глосове в естествени цветове.           Днес ще ви представя две няколко интересни комбинации, които открих.
Отдавна имам Golden rose 98, но не го нося. Смятам да започна. Струва около 3 лева, а цветът е много нежен. Разнесено по кожата изглежда кремообразно и меко, но на устните стои просто ужасно. Изглежда неестествено и се събира по гънките. Но в комбинация с глос като този на Nivea Glamorous gloss Natural изглежда много, много добре. Друг недостатък е ароматът - непоносим. С гланц не е неприятно. Определено не ви съветвам да си го купувате, макар че цветът е много нежен, но ако вече го имате, това е начин да си го ползвате.
    Другото червило е това на Alverde №10 Nude, не помня цената (около 5-6лв), но за съжаление май е лимитирана серия. Това е и едно от най-любимите ми. Подчертава устните, но не се разбира, че изобщо нося червило - стои толкова естествено. Не го нося в комбинация с глос. За всеки случай добавям и такава снимка.

    Цветовете зависят от светлината. Постарах се тези на снимките да се доближават максимално, но все пак това  на Alverde e eдин тон по-тъмно. Тази марка може да се намери в магазините на DM Drogerie Markt, води се натурална козметика. Съвсем скоро ще направя ревю и на други нейни много добри продукти.

                                                                                                 Целувки, Габи

неделя, 18 март 2012 г.

Тайните на меката и гладка коса - част 2

    Ето и продължението. Грижата продължава и след като излезем от банята.
    Увийте в кърпа и я оставете 5-10 минути. Докато е още влажна, нанасяйте течни кристали. Това е може би най-важната част от цялата грижа - именно кристалите правят косата тооолкова мека и я пазят от цъфтеж.

    Тук вече идват и незадължителните продукти - балсам без отмиване, спрей против заплитане, серум за къдрици или спрей за блясък. Зависи какви продукти сте избрали да ползвате до момента. Макар че не е проблем да ползвате балсам без отмиване, ако вече сте нанесли балсам при къпането. Фризьорите съветват, ако решите да отделите повече пари за професионален продукт, то по-добре той да е без отмиване, защото по-дълго ще действа на косъма.
    Аз лично си признавам, че слагам доста неща на косата си, но става невероятно мека, блестяща и не се заплита. Позволявам си да се похваля малко, но преди имах ужасни проблеми - косата ми е тънка и дълга, заплиташе се постоянно. Стоеше сплескана и имаше  нужда от често стилизиране.
    Малко е странно, но кристалите изобщо не утежняват - косата изглежда жива. Важно е обаче да се внимава - нанасят се от нивото на ушите надолу. Иначе омазняват.    Следват сешоар и преса\маша. Ако прецените, че имате нужда, използвайте ги, но с термозащита. Е, веднага след къпане не е необходима заради предпазния слой на кристалите, но в другите дни не пропускайте. 
    Когато реших, че ще си пускам по-дълга коса, спрях изобщо да използвам сешоар, а се къдря или изправям много рядко. Но това вече си е ваш избор ;)
   Ето и някои от най-добрите продукти, които съм използвала досега.
Avon Mirror Shine Spray - доволна съм, наистина придава блясък, но не е траен и трябва да се пръска по повечко
Schwarzkopf Oil Nutritive Wonder-Serum-Spray - ползвам го не само след къпане; има малко странен аромат честно казано
Syoss Heat Protect - спрей за изправяне с преса
Black Professional Line Liquid Crystals
Linea BIO Micro-Crystal-Smoothing Cream - отново за изправяне с преса. Интересното  е, че пише Professional, а този кристален крем беше смешно евтин - мисля, че под 4 лева за 115 мл ... но реших да експериментирам, защото ми го препоръчаха. Много съм доволна.
    И още един продукт, който много харесвам - Johnson's baby No more tangles spray. Предназначен е за деца, така че е напълно безвреден; има слаб аромат, не е неприятен. Косата се разресва много лесно.
    Ако имате идеи или съвети, ще се радвам да прочета за тях :)
                                                                                                                 Целувки, Габи

петък, 16 март 2012 г.

Body Works - Avon

Събота е! След дългата седмица излежаването с чаша кафе ми се струва незаменимо.
Реших да се поразгледам малко из каталозите на Avon. Ето какво ми хвана окото.

Спрей за тяло Мед и мляко
не съм съвсем сигурна дали ще ми хареса и още не съм решила дали ще си го купя, но определено ми звучи интересно.



Имам този с нар, но ми омръзна. А ванилията беше любимият ми спрей за тяло, но от месеци го няма в каталога.






Издръжливостта е добра, но ароматите са доста сладникави, така че би било проблем, ако търсите нещо свежо и цветно. Мен ме устройват.
    Рефан имат много издръжливи спрейове, но пък изборът е по-труден. Brazilian nut много ми харесва. Ароматът е много специфичен. Фаворитът на майка ми пък не ми допада, но тя си го харесва :) така че е строго индивидуално. 
    В DM Drogerie Markt много ми хареса опаковката на спрейовете на Alverde и Balea. Пръснах малко, но за съжаление ароматът издържа само няколко минути.
    Кои са вашите фаворити?

    Другото нещо, което си харесах, е лосион за тяло със светлоотразяващи частици - демек брокат :D Моя приятелка има блестящ лосион от коледната серия на Avon и е много доволна, а кожата й е мека и блести.

                                                                                                                 Целувки, Габи

четвъртък, 15 март 2012 г.

Spring Inspiration: Зелено и лилаво

    Слънцето вече започва да се показва, съвсем скоро и въздухът ще започне за ухае на цветя. Когато си помисля за пролет, си представям ясно небе, зелени клонки, розови цветчета и ухание във въздуха.
 
    Eто и едно вдъхновение в грима. Свежо зелено и нежно лилаво. Придава романтика на кафевите очи и замечтаност на сини, сиви или зелени.
     Тази пролет това е един от "най-горещите трендове". Присъства дори на модния подиум, а козметичният гигант Givenchy пусна и пролетна линия Instant bucolique.

    


Нещо, което случайно забелязах, е гримът на Дивна. Изненадах се, защото го свързвам с далеч по-романтични неща, но хайде :)
                                   


                                                                   Целувки, Габи

Тайните на меката и гладка коса част 1

    За да имаме мека и блестяща коса, не са нужни ежеседмични посещения в салон, а само малко повече информация и съответните грижи.

    Първа стъпка, разбира се, е миенето. Косата трябва да се мие не по-често от 2 пъти в седмицата, в зависимост от степента на омазняване. Ако я миете прекалено често, само ще я изсушите. Тогава мастните жлези ще получат сигнал да работят още по-усилено и скалпът ще се омазнява все по-често. Неусетно ще сте попаднали в омагьосания кръг. Garnier имат много добри шампоани. Сред фаворитите ми преобладават именно техни продукти.
     Един малък трик е използването на сух шампоан отвреме-навреме.
     Заблуда е, че мазната коса няма нужда от подхранване. Затова е нужна маска.
А пък сухата - още повече. Ако имате нормална коса, която не ви създава проблеми, няма да загубите, ако използвате маска. Косата става гладка и бляскава.
      На пазара има маски с всевъзможни екстракти. Най-често масла - зехтин, авокадо, кокосово, бадемово. Най-добрият вариант е комбинацията от две или три.

       Ценовият диапазон също е голям. Но има една малка тайна - масовите марки произвеждат достатъчно добри продукти, а някои дори имат професионални серии (при грима професионалната козметика е с много високо качество). За косата можете спокойно да ползвате Nivea, Dove, Garnier,  Schwarzkopf. А продуктите са на съвсем достъпна цена. Отново ще похваля Garnier за Fructis серията.
       Домашните маски са се доказали, но цялото варене на билки, бъркане на яйца, мазане, чакане (понякога и спане с маска) ми се струва прекалено сложно и губещо време. А пък и трябва да се правят по-често, тъй като съставките са изцяло натурални. Но всеки има своите предпочитания. Какви са вашите?
      Балсамът не е задължителен, но все пак не го пропускам, когато си мия косата. Разплита възлите много лесно и "заглажда" всеки косъм, за да се отразява светлината. Много е важно да не решем косата докато мокра или влажна, защото се накъсва. Под душа вършат добра работа и пръстите.
      Още за грижата след като излезем от банята очаквайте скоро.
                                                                                                                  Целувки, Габи

сряда, 14 март 2012 г.

Вместо въведение

Здравейте!

Преди да започна да поствам, бих искала кратко да ви се представя.
Казвам се Габи, на 15 години съм и хобито ми е свързано с красотата и модата. Надявам да харесате блога ми. Също така, ако имате собствен, пишете ми, за да го разгледам :)

Обичам креативността и мисля, че трябва добавяме малко  всеки ден, защото всеки ден е специален посвоему.
... и така, следете за следващи публикации!

                                                                                          
                                                                                                                    Целувки, Габи
                                                                        
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...